Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Έκρηξη Ινφαντίνο: «Σήμερα νιώθω Καταριανός, Άραβας, γκέι, μετανάστης -Υποκριτική η Δύση»

Βολές κατά της Δύσης για «υποκρισία» αναφορικά με την κριτική στο Κατάρ για την καταγγελλόμενη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, παραμονές της έναρξης του Mουντιάλ 2022.

Η FIFA έχει δεχθεί βολές για την απόφασή της να αναθέσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ, όπου η μεταχείριση των μεταναστών εργατών και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιευμάτων τους τελευταίους μήνες ενόψει της έναρξης του μουντιάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε έναν παρατεταμένο μονόλογο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ντόχα, ο Ινφαντίνο υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά το Κατάρ και το τουρνουά. «Μας έχουν δώσει πολλά, πολλά μαθήματα ορισμένοι Ευρωπαίοι, ο δυτικός κόσμος. Νομίζω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να ζητάμε συγνώμη τις επόμενες τρεις χιλιετίες για όλα όσα κάνουμε τα τελευταία 3.000 χρόνια προτού αρχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους».

Ο Ινφαντίνο ξεκίνησε την διάρκειας περίπου μιας ώρας συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Σήμερα νιώθω Καταριανός, νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω γκέι. Σήμερα νιώθω άτομο με αναπηρία, νιώθω μετανάστης εργάτης.

Φυσικά δεν είμαι Καταριανός, Άραβας, Αφρικανός, γκέι, άτομο με αναπηρία, αλλά νιώθω έτσι επειδή γνωρίζω τι σημαίνει να νιώθεις θύμα διακρίσεων και εκφοβισμού σε μια ξένη χώρα. Όταν ήμουν παιδί δεχόμουν εκφοβισμό επειδή είχαν κόκκινα μαλλιά και φακίδες όντας Ιταλός. Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Προσπαθείς να το συζητήσεις, να κάνεις φίλους, Μην αρχίζεις να κατηγορείς, να αντιμάχεσαι, να προσβάλλεις, άρχισε να συζητάς. Κι αυτό θα έπρεπε να κάνουμε», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ινφαντίνο ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου καλώντας τους παριστάμενους δημοσιογράφους να μην κριτικάρουν την οικοδέσποινα χώρα. «Αν πρέπει να ασκήσετε κριτική στον οποιονδήποτε, μην ασκείτε πίεση στους παίκτες, τους προπονητές. Θέλετε να ασκήσετε κριτική. Μπορείτε να σταυρώσετε εμένα. Μην κριτικάρετε οποιονδήποτε. Μην κριτικάρετε το Κατάρ. Αφήστε τον κόσμο να απολαύσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελο», κατέληξε.


Πηγή