Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Ένα βήμα πριν την τελική φάση η ηρωική Ουκρανία -Μεγάλο «διπλό» στη Σκωτία με 3-1

Μια ηρωική Ουκρανία εμφανίστηκε και στο ποδόσφαιρο, καθώς με το ψυχωμένο «διπλό» στη Σκωτία (1-3), έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Μουντιάλ 2022.

Έτσι, η Ουκρανία έφυγε θριαμβεύτρια από τη Γλασκώβη και… κατηφορίζει προς το Κάρντιφ, όπου την Κυριακή (5/6) θα αντιμετωπίσει την Ουαλία, στον τελικό των πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης για πρόκριση στο Μουντιάλ 2022, το οποίου θα γίνει στο Κατάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα που θα εξασφαλίσει το 30ό εισιτήριο για το Κατάρ (εκκρεμούν τα διηπειρωτικά μπαράζ) θα τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο της τελικής φάσης, όπου περιμένουν η Αγγλία, οι ΗΠΑ και το Ιράν.

Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό, όταν μετά από εκπληκτική μπαλιά του Μαλινόφσκι, ο Γιαρμολένκο με υπέροχο κοντρόλ και άψογη λόμπα έκαναν το 0-1.

Η εθνική ομάδα της Ουκρανίας έβαλε τις βάσεις της νίκης στο 49ο λεπτό, όταν από σέντρα του Καραβάεφ, ο Γιάρεμτσουκ έπιασε μια εντυπωσιακή κεφαλιά, όντας ανίκητος στον αέρα, για να κάνει το 0-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σκωτία μείωσε στο 79′ με τον ΜακΓκρέγκορ να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, ενώ ο Στεπανένκο δεν πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς η Σκωτία πίεζε για την ισοφάριση. Εκεί ο Ντόβμπικ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και επισφράγισε το μεγάλο «διπλό» της ομάδας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή