Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Η FIFA αναγκάζει το Βέλγιο να αφαιρέσει τη λέξη «love» από το γιακά της δεύτερης εμφάνισης

Η FIFA επέβαλλε στο Βέλγιο να αφαιρέσει τη λέξη «Love» που βρισκόταν στο γιακά τη δεύτερης εμφάνισής του, που είχε για το Μουντιάλ του Κατάρ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των «κόκκινων διαβόλων» τη Δευτέρα.

Το σχέδιο της φανέλας, το οποίο περιλαμβάνει μια διακόσμηση στο χρώμα του ουράνιου τόξου, εμπνεύστηκε από τα πυροτεχνήματα του διάσημου (και μεγαλύτερου παγκοσμίως), βελγικού dance φεστιβάλ «Tomorrowland» που αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδίας Στέφαν Βαν Λοκ είπε ότι η FIFA απέρριψε τη φανέλα όχι λόγω των χρωμάτων, που συνήθως συνδέονται με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά λόγω του εμπορικού «δεσμού» με το Tomorrowland, καθώς το λογότυπο του φεστιβάλ ήταν ενσωματωμένο στο «ο» του «Love» που αναγραφόταν στη φανέλα.

Μουντιάλ: Η FIFA απέρριψε την εμφάνιση λόγω αναφορών στο Tomorrowland

Η φανέλα προθέρμανσης της βελγικής ομάδας απορρίφθηκε επίσης από τη FIFA λόγω των αναφορών της στο Tomorrowland.

Η FIFA ενημέρωσε πως επιτρέπει στο Βέλγιο να παίξει με τις δεύτερες φανέλες, εάν η λέξη «Love» είναι κολλημένη με αφαιρούμενη ετικέτα, αλλά ο Βαν Λοκ επισήμανε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν τους τρεις πρώτους αγώνες τους στον 6ο όμιλο με την «βασική», κόκκινη φανέλα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένες φανέλες είναι νέο σχέδιο και παρουσιάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε, το Βέλγιο έπαιξε με αυτές σε αρκετούς αγώνες του UEFA Nations League.

Η απόρριψη της βελγικής φανέλας ήρθε λίγες ώρες αφότου η FIFA απείλησε με κίτρινες κάρτες οποιονδήποτε παίκτη φορούσε στη διοργάνωση το πολύχρωμο περιβραχιόνιο «OneLove», που εισήχθη για να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα.

Η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (21/11) ότι ο αρχηγός της Εντέν Αζάρ δεν θα αγωνιστεί την Τρίτη (22/11) φορώντας το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο.


Πηγή