Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Η FIFA απέβαλε τη Ρωσία και πέρασε χωρίς αγώνα η Πολωνία στην επόμενη φάση των πλέι οφ

Την αποβολή της Ρωσίας από τα πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022 ανακοίνωσε η FIFA, κάτι που σημαίνει ότι περνά χωρίς αγώνα η Πολωνία.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε επίσημη ανακοίνωσή της την Τρίτη (08/03) ανέβαλλε κι επίσημα τον αγώνα της Ουκρανίας με τη Σκωτία για τα play off πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Hampden Park» της Γλασκώβης στις 24 Μαρτίου, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, επισημοποίησε την οριστική αποβολή της Ρωσίας από τη σειρά των αγώνων και την απευθείας πρόκριση της Πολωνίας απ’ το συγκεκριμένο «ζευγάρι» στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Σουηδία-Τσεχία.

Το δεύτερο σκέλος της απόφασης της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, προκάλεσε πάντως, την έντονη αντίδραση της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (SvFF).

«Η FIFA επιτέλους πήρε τη σωστή απόφαση σε ότι έχει να κάνει με τη Ρωσία, αλλά η επιλογή να δώσει απευθείας πρόκριση στην Πολωνία είναι εντελώς… τρελής από αθλητικής άποψης» ανέφερε σε επίσημη τοποθέτησή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σουηδών, Γιάνε Άντερσον.

Ο γενικός γραμματέας της σουηδικής ομοσπονδίας, Χάκαν Σγιόεστραντ πρόσθεσε πως κατανοεί τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η FIFA, αλλά υπογράμμισε πως οι Πολωνοί «…θα αντιμετώπιζαν έναν άλλο αντίπαλο, προκειμένου τα αγωνιστικά δεδομένα να είναι ίδια για όλες τις ομάδες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή