Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μουντιάλ 2022: «Κληρώνει» σήμερα για Μέσι και Αργεντινή -Τα πρώτα ζευγάρια των «16», δείτε το πρόγραμμα [βίντεο]

Η αυλαία σε 1ο και 2ο όμιλο έπεσε με τις νίκες της Ολλανδίας, της Σενεγάλης, της Αγγλίας και των ΗΠΑ και την πρόκρισή τους στους «16» του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ ενώ βγήκαν και τα δυο πρώτα ζευγάρια των νοκ-άουτ.

Η Ολλανδία, το Σάββατο (3/12) στις 17:00 θα αντιμετωπίσει τη 2η του 2ου ομίλου ΗΠΑ και την Κυριακή (4/12) στις 21:00 η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο νικητής του ζευγαριού Ολλανδία – ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον πρώτο του τρίτου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό) με τον δεύτερο του τέταρτου (Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Τυνησία).

Ο νικητής του Αγγλία – Σενεγάλη θα παίξει με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι του πρώτου του τέταρτου ομίλου με τον δεύτερο του τρίτου.

«Περίπατος» για τους Ολλανδούς

Η Ολλανδία επικράτησε εύκολα με 2-0 του Κατάρ και εξασφάλισε, ως πρώτη, την παρουσία της στη φάση των «16». Τα γκολ των Γκάκπο (26΄) και Ντε Γιόνγκ (49΄) ήταν αυτά που έδωσαν στην ομάδα του Φαν Χάαλ τη δεύτερη νίκη στη φάση των ομίλων. Το Κατάρ έγραψε αρνητική ιστορία καθώς με τρεις ήττες, έγινε η πρώτη διοργανώτρια που τερματίζει τον όμιλο με μηδέν βαθμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «μπαμ» η μαχητική Σενεγάλη

Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου η Σενεγάλη επικράτησε με 2-1του Εκουαδόρ και «έκλεψε» το εισιτήριο της επόμενης φάσης μέσα από τα χέρια των Λατινοαμερικάνων. Σαρ (44΄) και Κουλιμπαλί (70΄) υπέγραψαν το τρίποντο πρόκρισης για τους Αφρικανούς και μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Ο Καϊσέδο (67΄) είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για το Εκουαδόρ.

Οι Σενεγαλέζοι δεν ξέχασαν τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ, μέλος της αποστολής της εθνικής του το 2002, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν δύο χρόνια και τον τίμησαν αφιερώνοντας του τη μεγάλη πρόκριση.

1ος όμιλος – 3η αγωνιστική

Ολλανδία-Κατάρ 2-0
Σενεγάλη-Εκουαδόρ 2-1

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βαθμολογία

Ολλανδία 7
Σενεγάλη 6
Εκουαδόρ 4
Κατάρ 0

Τα Τρία Λιοντάρια «κατασπάραξαν» τους Ουαλούς

Η Αγγλία πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα νοκ άουτ του Μουντιάλ του Κατάρ. Τα «Τρία Λιοντάρια» έκαναν περίπατο στο βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία επικρατώντας με 3-0 και πήραν την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (50΄) και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 68΄, ενώ ενδιάμεσα (51΄) είχε σκοράρει ο Φιλ Φόντεν μετά από ασίστ του Χάρι Κέιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πούλισικ έδωσε την πρόκριση στους Αμερικανούς

Το «χρυσό» γκολ του Πούλισικ στο 38΄ ήταν αρκετό για να στείλει τις ΗΠΑ στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, με τους Αμερικανούς να επιστρέφουν στους «16» μετά το 2014 όταν και είχαν αποκλειστεί από το Βέλγιο στην παράταση.

Οι ποδοσφαιριστές του Γκρεγκ Μπερχάλτερ άντεξαν στην πίεση του Ιράν και κράτησαν το 1-0 ως το φινάλε. Οι ΗΠΑ θα αναμετρηθούν με την Ολλανδία στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου (03/12) στη φάση των «16». «Πονοκέφαλος» για τους Αμερικανούς είναι η κατάσταση του Κρίστιαν Πούλισικ που αντικαταστάθηκε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου λόγω τραυματισμού στην φάση που σκόραρε.

2ος ομιλάς -3η αγωνιστική

Ιράν – ΗΠΑ 0-1
Ουαλία – Αγγλία 0-3

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαθμολογία

Αγγλία 7 (9-2)
ΗΠΑ 5 (2-1)
Ιράν 3 (4-7)
Ουαλία 1 (1-6)

Τα δύο πρώτα ζευγάρια των «16»

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

17:00 Ολλανδία – ΗΠΑ, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) – ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

21:00 Αγγλία – Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) – ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Οι «μάχες» της Τετάρτης (30/11)

Η δράση συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη (30/11) με τα ματς του 3ου και του 4ου ομίλου, απ’ όπου θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα ακολουθήσουν τη Γαλλία στους «16», με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και στα δύο γκρουπ…

Αυστραλία-Δανία (17:00)

Στο «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα, η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει τη Δανία, σε ένα πολύ μεγάλο ματς που φέρνει τους Αυστραλούς σε θέση ισχύος στον 4ο όμιλο, καθώς πιθανότατα θα «βολευτούν» και με την ισοπαλία. Η Αυστραλία δεν υπολογίζει στον τραυματία Άτκινσον, ενώ οι Δανοί δεν θα έχουν διαθέσιμο τον τραυματία Ντιλέινι (νοκ-άουτ για ένα μήνα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Κάρασιτς, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι, Ιρβάιν, Μόουι, ΜακΓκρι, Γκούντγουιν, Ντιούκ.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ, Κρίστενσεν, Κρίστιενσεν, Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Μάλε, Σκοβ Όλσεν, Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ.

Τυνησία-Γαλλία (17:00)

Την ίδια ώρα στο «Education City Stadium» της πόλης Άλ-Ραγιάν, η Γαλλία με εξασφαλισμένη την παρουσία της τους «16», θα παίξει με την Τυνησία που «καίγεται» για τη νίκη για να διατηρήσει μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης (χρειάζεται αρκετά γκολ και να μην νικήσει η Αυστραλία στο άλλο ματς). Μοναδική απουσία για τους «μπλε» είναι ο «λαβωμένος» Λούκας Φερναντές, ενώ δεν αποκλείεται ο Ντιντιέ Ντεσάν να κάνει κι ένα μικρό rotation για να ξεκουραστούν οι «βασικοί» του.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταχμέν, Μπρον, Ταλμπί, Μεριά, Κεχρίντα, Σκιρί, Λαιντουνί, Αμπντί, Μσακνί, Σλίτι, Χαζρί.

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Παβάρ, Κονατέ, Βαράν, Καμαβινγκά, Γκεντουζί, Φοφανά, Κομάν, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Τουράμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολωνία-Αργεντινή (21:00)

Το απόλυτο ντέρμπι του 3ου ομίλου. Η Πολωνία «βολεύεται» και με την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της, όμως ίσως αυτό να μην αρκεί για τους Αργεντινούς, οι οποίοι «επέστρεψαν» μετά την ήττα-σοκ από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα, νίκησαν 2-0 το Μεξικό και θέλουν άλλο ένα τρίποντο για να πάρουν την πρωτιά στον όμιλο. Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν πλήρεις.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Ζιελίνσκι, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Οταμέντι, Λισ. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Φερναντές, Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτ. Μαρτίνες, Ντι Μαρία.

Σαουδική Αραβία-Μεξικό (21:00)

Οι Σαουδάραβες έκαναν την απόλυτη έκπληξη στην πρεμιέρα νικώντας την Αργεντινή, όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο… θαύμα τους, καθώς ηττήθηκαν από την Πολωνία, όμως έχουν άλλη μία ευκαιρία απέναντι στο Μεξικό. Οι δε Μεξικανοί θέλουν να νικήσουν με περισσότερα από ένα γκολ τη Σαουδική Αραβία και την ίδια ώρα να ηττηθεί η Πολωνία από την Αργεντινή, για να «αρπάξουν» οι ίδιοι τη 2η θέση στον 3ο όμιλο και να προκριθούν στους «16». Οι Σαουδάραβες θα παίξουν χωρίς τους τραυματίες Αλ Φαράι, Αλ Σαχρανί, Σαραχιλί και τον τιμωρημένο Αλ Μαλκί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπντουλχαμίντ, Αλ-Αμρί, Ταμπακτί, Αλ-Γκανάμ, Κανό, Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Χασάν, Αλ-Ναζεΐ, Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Σεχρί.

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες, Μορένο, Μόντες, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Τσάβες, Λοσάνο, Χιμένες, Βέγκα.


Πηγή