Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μουντιάλ 2022: Προκρίθηκαν στους «16» Βραζιλία και Πορτογαλία – Δείτε τα 14 γκολ [βίντεο]

Την πρόκρισή τους στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2022, εξασφάλισαν χθες η Βραζιλία και η Πορτογαλία, κάνοντας το δυο στα δυο. Μία θέση στους 16 πήρε και η Γαλλία προχθές.

Το γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό ήταν αρκετό για τη Σελεσάο κόντρα στην Ελβετία, για να δώσει και την πρόκριση στους Βραζιλιάνους, η οποία έμεινε αήττητη στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης για 17ο ματς και αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Μουντιάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία της ήττα ήταν το 2-1 από τη Νορβηγία στη Γαλλία και από τότε ακολούθησαν 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η Ελβετία από την πλευρά της, αν νικήσει τη Σερβία την 3η αγωνιστική θα προκριθεί στα νοκ άουτ.

Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις Σερβία και Καμερούν

Νωρίτερα χθες, Καμερούν και Σερβία πήραν τον πρώτο τους βαθμό στην διοργάνωση μετά την μεταξύ τους εμφατική ισοπαλία με 3-3 και χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Κατάρ.

Οι Σέρβοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και παρ’ ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα με το γκολ του Καστελέτο (29΄), ανέτρεψαν το παιχνίδι πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις με τους Πάβλοβιτς (45+1) και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+3).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σερβία βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Μίτροβιτς (53΄), όμως η είσοδος του Αμπουμπακάρ, έδωσε ώθηση στο Καμερούν, με τον 30χρονο επιθετικό της Αλ Νασρ να σκοράρει στο 63΄ ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Τσούπο-Μοτίνγκ στο 66΄ φτάνοντας στην ισοφάριση και πήρε το βαθμό.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής του 7ου ομίλου

Καμερούν-Σερβία 3-3
Βραζιλία-Ελβετία 1-0

Βαθμολογία

Βραζιλία 6 (3-0)
Ελβετία 3 (1-1)
Καμερούν 1 (3-4)
Σερβία 1 (3-5)

Ο Μπρούνο έστειλε την Πορτογαλία στους «16»

Στα νοκ άουτ βρίσκεται από χθες και η Πορτογαλία, η οποία με δύο γκολ του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες (54΄, 93 π.) επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σελέστε παρά την αναιμική της παρουσία κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη απέναντι στην Γκάνα την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Ο Κούντους «σκότωσε» τη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα επέστρεψε από το 2-0, αλλά η Γκάνα τελικά τη λύγισε με 3-2 με ηγέτη τον Κούντους και έκανε αποφασιστικό βήμα για τους «16» του Μουντιάλ.

Στο 24΄ο Σαλισού και στο 34΄ο Κούντους έγραψαν το 2-0. Στο 58΄ο Τσο μείωσε σε 2-1 και σκόραρε ξανά στο 61΄ φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο 22χρονος μέσος του Άγιαξ Κούντους, στο 68΄έκανε το 3-2 και έφερε την Γκάνα σε καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου για το δεύτερο εισιτήριο στα νοκ-άουτ, έχοντας τρεις βαθμούς και καλύτερη διαφορά τερμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νότια Κορέα και Ουρουγουάη πρέπει να νικήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να υπερτερήσουν και σε διαφορά τερμάτων για να προκριθούν.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής του 8ου ομίλου

Ν.Κορέα-Γκάνα 2-3
Πορτογαλία-Ουρουγουάη 2-0

Η βαθμολογία:

Πορτογαλία 6 (5-2)
Γκάνα 3 (5-5)
Νότια Κορέα 1 (2-3)
Ουρουγουάη 1 (0-2)


Πηγή