Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μουντιάλ 2022: Σε κοινή γραμμή Μαρτίνες και Ντε Πολ -«Υποφέραμε, αλλά το αξίζαμε»

Η Αργεντινή ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ έως ότου κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στο Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια.

Αυτό, έχοντας προηγουμένως χάσει δύο φορές το προβάδισμα (2-0 και 3-2), προτού επικρατήσει της Γαλλίας με 4-2 στα πέναλτι, σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς όλων των εποχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν ένα ματς στο οποίο υποφέραμε», παραδέχθηκε ο τερματοφύλακας της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε ένα πέναλτι στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», ενώ το ίδιο είχε κάνει δύο φορές στον προημιτελικό με την Ολλανδία.

«Δύο άσχημα σουτ και ισοφάρισαν. Τους έδωσαν άλλο ένα πέναλτι στην παράταση και σκόραραν. Δόξα τω Θεώ αργότερα έκανα αυτό που έπρεπε, αυτό που ονειρευόμουν», συνέχισε ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα. «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που να έχω ονειρευτεί έτσι. Ήμουν ήρεμος στα πέναλτι», είπε ακόμη ο Μαρτίνες.

Προπονητής Αργεντινής: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε υποφέρει τόσο πολύ»

Για τον προπονητή της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, ήταν ένα απογοητευτικό τελευταίο δεκάλεπτο σε ένα ταραχώδες τουρνουά και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά το τελευταίο σφύριγμα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε υποφέρει τόσο πολύ, κάνοντας ίσως το τέλειο παιχνίδι. Απίστευτο, αλλά αυτή η ομάδα ανταποκρίνεται σε όλα», είπε ο 44χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες μου. Είμαστε μια συναρπαστική ομάδα. Με τα «χτυπήματα» που δεχθήκαμε σήμερα, με τις ισοπαλίες, αυτό σε κάνει να συγκινείσαι. Θέλω να πω στον κόσμο να το απολαύσει, είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας.»

Ήταν ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος για την Αργεντινή και ο πρώτος από τότε που ο αείμνηστος Ντιέγκο Μαραντόνα κέρδισε το τρόπαιο σχεδόν μόνος του το 1986.

Για τους παίκτες της «αλμπισελέστε» και τον αρχηγό Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στα 120 λεπτά πριν ευστοχήσει και στη διαδικασία των πέναλτι, ήταν ο μεγαλύτερος τίτλος της καριέρας τους.

Ντε Πολ: «Είμαι περήφανος που γεννήθηκα στην Αργεντινή»

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Έπρεπε να υποφέρουμε, αλλά αξίζαμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο αμυντικός μέσος της Αργεντινής, Ροντρίγκο Ντε Πολ. «Κερδίσαμε τους τελευταίους πρωταθλητές κόσμου, είναι μια χαρά που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια. Είμαι περήφανος που γεννήθηκα στην Αργεντινή και σήμερα είμαστε στην κορυφή του κόσμου», κατέληξε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή