Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Σπάει τα ρεκόρ πονταρίσματος στο στοίχημα!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο επέστρεψε και θα μας κρατήσει συντροφιά έως τις 18 Δεκεμβρίου. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα Μουντιάλ όλων των εποχών, ωστόσο, είναι μια διοργάνωση που αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ πονταρίσματος αλλά και τηλεθέασης. Σε κάθε περίπτωση, κρατήστε αυτήν τη σελίδα όπου βλέπετε τα πιο δυνατά προγνωστικά μουντιάλ κάθε μέρα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιλογή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ αποτέλεσε πηγή μεγάλων αντιπαραθέσεων. Κάποιοι από τους λόγους είναι η καταχρηστική μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δίωξη των LGBT ατόμων. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις και το μποϊκοτάζ, το Μουντιάλ του Κατάρ φαίνεται πως θα είναι ένα από τα πιο πετυχημένα όλων των εποχών, τόσο για την τηλεθέαση, όσο και για τα πονταρίσματα των παικτών.

Ρεκόρ πονταρίσματος στο Μουντιάλ 2022

Μπορεί η Αμερική να είναι μια χώρα που δεν φημίζεται για την αγάπη της για το ποδόσφαιρο, για ακόμη μια φορά όμως φαίνεται γιατί το συγκεκριμένο άθλημα χαρακτηρίζεται δικαίως ο “βασιλιάς των σπορ”. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και βρίσκονται στον 2ο όμιλο μαζί με Αγγλία, Ιράν και Ουαλία. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες εκτιμάται ότι περίπου 20,5 εκατομμύρια ενήλικες θα στοιχηματίσουν ένα οποιοδήποτε ποσό σε έναν από τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 και υπολογίζεται ότι ο συνολικός τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,8 δις δολάρια.

Ένα ποσό που αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, μιας και περισσότεροι από 132 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε κάποια από τις Πολιτείες στις οποίες πλέον έχει νομιμοποιηθεί το αθλητικό στοίχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 τα συνολικά πονταρίσματα δεν ξεπερνούσαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια, καθώς τότε δεν είχε νομιμοποιηθεί το αθλητικό.

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η τηλεθέαση στο Μουντιάλ 2022

Φυσικά το ρεκόρ πονταρίσματος στο Μουντιάλ 2022 αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως φυσικά και η τηλεθέαση. Πολλοί κάνουν λόγο για το πιο πετυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών και σύμφωνα με τα νούμερα που έκανε γνωστά η FIFA η τηλεθέαση στον εναρκτήριο αγώνα Κατάρ – Ισημερινός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και συγκριτικά με το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Ρωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν την πρεμιέρα 6,25 εκατομμύρια μέσω του BBC1, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση 57,5% σε σχέση με τον εναρκτήριο αγώνα του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Στην Ιταλία παρακολούθησαν το ματς κατά μέσο όρο 4,66 εκατομμύρια θεατές και ενώ τον εναρκτήριο αγώνα του 2018 είχαν παρακολουθήσει 3,59 εκατομμύρια θεατές.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ισπανία, όπου υπήρξε αύξηση τηλεθέασης 13% σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας στο Μουντιάλ Ρωσίας, ενώ στη Γαλλία η αύξηση άγγιξε το 30%.

Την ίδια στιγμή η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα και νούμερα για κάποια από τα επόμενα παιχνίδια του τουρνουά και ένα απ’ αυτά ήταν το ιστορικό παιχνίδι της Ουαλίας κόντρα στις ΗΠΑ (1-1), καθώς η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ επέστρεψε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1958. Όπως αναμενόταν το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ματς ήταν τεράστιο, με 7,8 εκατομμύρια τηλεθεατές να το παρακολουθούν, ενώ κατά τη διάρκεια του έφτασε ακόμη και τα 12,5 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απίστευτα είναι και τα νούμερα από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, αφού 14 εκατομμύρια Γάλλοι παρακολούθησαν την προσπάθεια της ομάδας τους κόντρα στην Αυστραλία και τη νίκη των “τρικολόρ” με 4-1, ένα ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής στη φετινή χρονιά για τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ολλανδία σχεδόν 4,16 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την αναμέτρηση Ολλανδία – Σενεγάλη. Φυσικά, η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα και νούμερα για χώρες εκτός Ευρώπης και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κολομβία παρακολούθησαν το εναρκτήριο παιχνίδι 6,3 εκατομμύρια, ένας αριθμός που ήταν μεγαλύτερους από οποιοδήποτε Μουντιάλ από τα έξι προηγούμενα. Τέλος στον Ισημερινό, ο οποίος αγωνίστηκε στην πρεμιέρα κόντρα στο Κατάρ, παρακολούθησαν το παιχνίδι 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ποσοστό που ξεπέρασε κατά πολύ τα αντίστοιχα παιχνίδια των δύο προηγούμενων Μουντιάλ.


Πηγή