Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Στο 94% η πληρότητα στα γήπεδα την 1η αγωνιστική λέει η FIFA, παρά τα… άδεια καθίσματα

Η FIFA με αφορμή τη χθεσινή ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ 2022, έκανε γνωστά ορισμένα επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, αυτά δείχνουν ότι ο μέσος όρος συνολικής προσέλευσης στους αγώνες ανέρχεται στο 94% σε σύγκριση με τη χωρητικότητα των γηπέδων.

«Με τις 32 εθνικές ομάδες να έχουν αγωνιστεί- και να έχουν πουληθεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια εισιτήρια για το τουρνουά – οι ισχυροί αριθμοί προσέλευσης ακολουθούν επίσης τις πρόσφατες ειδήσεις ότι τα πρώτα συγκρίσιμα νούμερα τηλεθέασης είναι αυξημένα σε χώρες σε όλο τον κόσμο από το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε η FIFA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η υψηλότερη προσέλευση θεατών σε αγώνα του τουρνουά ήταν στο ματς στο στάδιο Lusail στις 24 Νοεμβρίου, με 88.103 άτομα να παρακολουθούν τη Βραζιλία να νικάει τη Σερβία με 2-0. Την ίδια μέρα, το FIFA Fan Festival στο πάρκο «Al Bidda» της Ντόχα πέτυχε επίσης την υψηλότερη συσσωρευμένη προσέλευση, με συνολικά 98.000 φιλάθλους όλη την ημέρα», προσθέτει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα άδεια καθίσματα στο Μουντιάλ 2022

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, εικόνες από τις κερκίδες με πολλά άδεια καθίσματα, την ώρα που η FIFA ανακοινώνει σχεδόν… γεμάτα στάδια.

Δείτε ορισμένες εικόνες από στάδια με πολλές άδειες θέσεις στο Μουντιάλ 2022:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή