Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μουντομπάσκετ 2023: Κρας τεστ για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στις ΗΠΑ

Το πιο δυνατό φιλικό της παιχνίδι ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνει σήμερα η Εθνική ομάδα μπάσκετ, που αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στις 19:00 (Cosmote Sport 4, Action 24), στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά τα φιλικά με Σλοβενία (δύο νίκες) και Ιταλία, Σερβία (δύο ήττες) στο τουρνουά «Ακρόπολις» ήρθε η ώρα για το crash test της Ελλάδας με αντίπαλο την κλασική υπερδύναμη του παγκοσμίου μπάσκετ, τις ΗΠΑ, ενώ αύριο (19/8, 19:00) υπάρχει και το φιλικό με τη Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, καθώς και ο Κώστας Παπανικολάου ενσωματώθηκε χθες μετά τη γέννηση της κόρης του, γεγονός που αποτέλεσε και το λόγο παραμονής του στην Αθήνα.

Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού βρίσκονται οι εξής 14 παίκτες: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Τόμας Ουόκαπ, Γιώργος Τσαλμπούρης και Μανώλης Χατζηδάκης.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, που έχουν κάνει το 3×3 στα δικά τους φιλικά απέναντι σε Πουέρτο Ρίκο (117-74), Σλοβενία (92-62) και Ισπανία (98-88), ο Στιβ Κερ έχει μαζί του τους: Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, Πάολο Μπανκέρο, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, Άντονι Έντουαρντς, Τζέιλεν Μπράνσον, Μικάελ Μπρίτζες, Όστιν Ριβς, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζος Χαρτ, Μπόμπι Πόρτις, Κάμερον Τζόνσον, Ουόκερ Κέσλερ.

«Οι ΗΠΑ είναι νέα ομάδα. Οι 9 από τους 12 παίκτες του ρόστερ έχουν πάνω από 38% στα τρίποντα στο ΝΒΑ. Ο Μπράνσον και ο Χαλιμπέρτον τρέχουν την ομάδα στο σετ παιχνίδι. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το τρανζίσιον παιχνίδι, από το οποίο παίρνουν κατά μέσο όρο 38,5 πόντους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κόουτς Ιτούδης για τον αντίπαλο που θα βρει και στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ελλάδα.


Πηγή