Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μπάρτσα από άλλο πλανήτη διέσυρε με 5-1 την Ρεάλ

Από εκείνο το 2-6 τον Μάιο του 2009 τα πάντα έχουν αλλάξει στη μεταξύ τους ιστορία. Θα ακολουθούσε η μυθική manita, δύο τεσσάρες εκτός και τώρα αυτό. Ο Κριστιάνο ήταν στο Τορίνο και ο Μέσι με το χέρι δεμένο στα επίσημα. Η Μπαρτσελόνα ήταν στο γήπεδο με ένα μικρό κενό συγκέντρωσης. Το ερώτημα ήταν το πού είχε εξαφανιστεί και πάλι η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έπαιξαν μπάλα μόλις για 10 λεπτά σε ολόκληρο το Clasico και το πλήρωσαν με έναν ακόμα ασήκωτο διασυρμό στη σύγχρονη αφήγηση των ντέρμπι. Το 5-1 είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες που έγινε ο πρώτος με χατ τρικ από την εποχή του Ρομάριο (1994).

Οι Καταλανοί μπήκαν με τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα και βρήκαν γκολ στο 11′, μετά από φοβερό κοντρόλ και παράλληλη του Ζόρντι Αλμπα και πλασέ του Κουτίνιο με τη μία. Ηταν ένα φοβερό τέρμα, καθώς είχαν προηγηθεί 30 πάσες από 10 παίκτες της ομάδας (μόνο ο Σουάρες δεν ακούμπησε). Τα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων συνεχίζοντας, το κέντρο δεν κρατούσε μπάλα και στο 28′ ο Βαράν ανέτρεψε τον Σουάρες, το πρώτο VAR στην ιστορία των ντέρμπι έδειξε πέναλτι και ο Ουρουγουανός άνοιξε τον λογαριασμό του.

Η Ρεάλ δεν έδειχνα σημάδια ζωής, παρά μονάχα με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν και μπήκε ο Λούκας Βάθκεθ. Από εκείνον ξεκίνησε το γκολ του Μαρσέλο με προβολή (50′) και η πίεση της Βασίλισσας. Στο 56′ θα μπορούσε να ισοφαρίσει με το δοκάρι του Μόντριτς. Δεν το έκανε και εκεί άλλαξαν και πάλι όλα. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με δοκάρι του Σουάρες (61′) και έπειτα με ακόμα δύο δικά του πανέμορφα γκολ. Πρώτα η καρφωτή εν στάσει κεφαλιά (75′) και μετά η λομπίτσα στον Κουρτουά (83′).

Θα ακολουθούσε και το πέμπτο, με τη Ρεάλ να τα έχει χαμένα. Ωραία ενέργεια του Ντεμπελέ, συστημένη σέντρα και με κεφαλιά εξ επαφής ο Βιδάλ έβαλε το πρώτο του με τα Μπλαουγκράνα. Το φινάλε βρήκε τους νικητές να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής με αέρα δύο βαθμών και τους ηττημένους να κλείνουν πεντάδα αγωνιστικών χωρίς νίκη στη La Liga (4 ήττες) και να κοιμούνται στην 9η θέση και μόλις στο +6 από τον υποβιβασμό, αναμένοντας απλά τη δεδομένη απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ (84′ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ραφίνια (69′ Σεμέντο), Κουτίνιο (74′ Ντεμπελέ), Λουίς Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Χουλέν Λοπετέγκι):  Κουρτουά, Νάτσο, Βαράν (46′ Λούκας Βάθκεθ), Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (81′ Μαριάνο), Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ισκο, Μπενζεμά, Μπέιλ (78′ Ασένσιο).

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή