Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μπαρτζώκας για το game 3 των πλέι οφ της Euroleague: Δύσκολο για εμάς, αλλά και για τη Φενέρμπαχτσε

Μια αρκετά δύσκολη σειρά όσον αφορά τον τελικό νικητή είναι αυτή μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε για τα πλέι οφ της Euroleague.

Αυτό το γνώριζαν άπαντες, ειδικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που το είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν οι δηλώσεις του κόουτς των Πειραιωτών και για το game 3 μεταξύ των δύο ομάδων, στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη σειρά, η οποία θα οδηγήσει στο Final-4 της Euroleague 2022-23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ήττα τους στο Φάληρο την Παρασκευή (28/4), οι Πειραιώτες χρειάζονται τουλάχιστον μια νίκη στα δύο ματς που θα δώσουν στην Κωνσταντινούπολη για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά. Σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ο Γ. Μπαρτζώκας τόνισε ότι «έχουμε σημαντικές πιθανότητες για να πάρουμε την νίκη», ωστόσο υπογράμμισε πως «πρέπει όμως να το αποδείξουμε».

Μπαρτζώκας: Έχουμε πιθανότητες, σημαντικές πιθανότητες, για να πάρουμε την νίκη

«Κάναμε καλές προπονήσεις, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και πριν τα δύο πρώτα παιχνίδια. Κάποιες φορές είναι θέμα ημέρας, συγκυριών, συμπτώσεων και μέρας του αντιπάλου. Εμείς όμως επικεντρωνόμαστε αρχικά στο πρώτο παιχνίδι. Στα μικρά πράγματα κρίνονται πάντα οι αγώνες. Η Φενέρ έπαιζε με τον ίδιο τρόπο και στα παιχνίδια που πήραμε εμείς την νίκη. Παίζει σημαντικό ρόλο να διαχειριστούν οι παίκτες την ένταση και την κρισιμότητα του αγώνα. Προφανώς και παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες σε κάθε αγώνα, όπως και στο game 2, όπου τελικά κρίθηκε σε μία κατοχή δική μας και μία της Φενέρ. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο, αλλά το ίδιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι και για την Φενέρ», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής των Πειραιωτών.

Στη συνέχεια και σχολιάζοντας τις περισσότερες κατοχές που είχε η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο game 2, σημείωσε: «Ούτε εγώ ξέρω πώς να προσεγγίσω το θέμα. Το μπάσκετ είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα. Οι κατοχές είναι σημαντικές, σίγουρα όταν μια ομάδα έχει 17-18 περισσότερες κατοχές θα κερδίσει. Ακόμα κι έτσι όμως, σε ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν καλοί, το ματς κρίθηκε στο τέλος. Έχουμε πιθανότητες, σημαντικές πιθανότητες, για να πάρουμε την νίκη. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε. Δεν υπάρχει εύκολο ματς για καμία ομάδα στο επίπεδο που βρισκόμαστε. Όπως είπα, όμως, όσο δύσκολο είναι για εμάς το παιχνίδι, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για την Φενέρ».

Τέλος, αναφερόμενος στο αν η αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός στην περυσινή σειρά των πλέι οφ με τη Μονακό θα αποτελέσει οδηγό για τα ματς με τη Φενερμπαχτσέ, ο Μπαρτζώκας επισήμανε: «Θα μπορούσε να το πει κάποιος αυτό. Από την άλλη, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν διδαχτήκαμε κάτι από πέρυσι, όταν χάσαμε το Game 2 στην έδρα μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σημαντικός. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να διαχειρίζεται την κρισιμότητα ενός αγώνα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι όσο γίνεται. Οι παίκτες των δύο ομάδων όμως είναι επαγγελματίες και – στο τέλος της ημέρας – αυτοί αποφασίζουν τι θα γίνει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παπανικολάου: Ο Ολυμπιακός έχει ξαναβρεθεί σε αυτήν τη θέση στη Euroleague

Από πλευράς των παικτών του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και υπογράμμισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, ο φόργουορντ των Πειραιωτών εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν τομείς, πάνω στους οποίους πρέπει να δουλέψει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να αλλάξει η ομάδα την ταυτότητά της.

«Είχα πει πριν από την σειρά με την Φενέρ ότι δεν θα είναι κάτι εύκολο και δεν πρέπει να είναι εύκολο. Αλλά είχα πει κιόλας ότι δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια από τακτικής άποψης που μπορείς να αλλάξεις από παιχνίδι σε παιχνίδι, Οι δυο ομάδες έχουν ήδη παίξει 4 φορές μεταξύ τους και θα παίξουν σίγουρα τουλάχιστον άλλες δύο», είπε αρχικά ο Παπανικολάου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στην απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας όσο και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ενόψει game 3, λέγοντας: «Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτήν τη θέση και είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να κερδίσουμε στην Τουρκία. Θεωρώ ότι θα ήταν λάθος να αλλάξει η βάση μας, αφού η χρονιά έχει κυλήσει τόσο σωστά για εμας. Το σωστό είναι να πιστέψεις σε όσα σε έχουν φέρει μέχρι εδώ. Σίγουρα υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να δουλέψουμε και να μετατρέψουμε. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει η ομάδα την ταυτότητά της για ένα χαμένο παιχνιδι. Έχουμε χάσει κι άλλα παιχνιδια φέτος. Υπάρχει πίστη στο πλάνο και τις δύνατότητές μας και με αυτό πορευόμαστε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έπιασε την επιθυμητή απόδοση στα πρώτα δύο παιχνίδια με τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, απάντησε: «Θεωρώ πως και στα δύο παιχνίδια δεν πιάσαμε ακριβώς την απόδοση που είχαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν παρελθόν όμως. Σημασία έχει πόσο έτοιμοι θα είμαστε για το αυριανό παιχνίδι».


Πηγή