Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπαρτζώκας: Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση στα παιχνίδια με την Μονακό, αλλά αυτό είναι κάτι που μας αρέσει

Στην πίεση που έχει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια των πλέι οφ της Euroleague με αντίπαλο τη Μονακό αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Με τον κόσμο του Ολυμπιακού να έχει κάνει sold out στα εισιτήρια του πρώτου ματς με τη Μονακό στα πλέι οφ της Euroleague ο κόουτς Μπαρτζώκας έδωσε στη mediaday του αυριανού παιχνιδιού (20/4, 21:00), στο ΣΕΦ, το σύνθημα για πρόκριση στο Final-4 του Βελιγραδίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μαζί φτάσαμε έως εδώ, μαζί θα νικήσουμε», είπε ο προπονητής των Πειραιωτών και εξήγησε πως «είναι δύσκολος αγώνας και δεν έχουν καμία βάση αυτά που ακούγονται περί φαβορί και ακλόνητου φαβορί. Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι πάντα ιδιαίτερα, έχουν να κάνουν και με την πίεση που έχει η κάθε ομάδα». Επιπρόσθετα, παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός έχει την πίεση, αλλά επισήμανε πως «αυτό είναι κάτι που μας αρέσει».

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να ανοίξει με νίκη τη σειρά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο κόουτς των Πειραιωτών απάντησε: «Πρέπει να παλέψουμε, όπως κάνουμε όλη τη χρονιά. Να δώσουμε “μάχη” σε όλες τις φάσεις που διεκδικείται η μπάλα, στα ριμπάουντ, στην ένταση του παιχνιδιού. Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που είναι πρώτη σε κατοχές στο transition σε όλη τη Euroleague. Μια ομάδα που είναι πολύ καλή στην iso επίθεση, στο ένας εναντίον εντός. Πρέπει να αμυνθούμε καλά, να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και φυσικά να αναγνωρίσουμε όλοι όσοι θα βρίσκονται αύριο εδώ την δυσκολία του παιχνιδιού.

»Είναι δύσκολος αγώνας και δεν έχουν καμία βάσει αυτά που ακούγονται περί φαβορί και ακλόνητου φαβορί. Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι πάντα ιδιαίτερα, έχουν να κάνουν και με την πίεση που έχει η κάθε ομάδα. Εμείς σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη πίεση από την Μονακό. Άλλωστε το είπαν και στις δηλώσεις τους αυτό… Οπότε έτσι έχουν τα πράγματα, όμως, είναι κάτι που μας αρέσει. Θέλαμε πολύ να φτάσουμε εδώ, έχουμε πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε…».

Σχετικά με τον αστέρα της Μονακό, Μάικ Τζέιμς, και κάποιο… ειδικό σχέδιο για να τον αντιμετωπίσει, σχολίασε: «Είναι καταπληκτικός παίκτης. Η Μονακό όμως διαθέτει και άλλους. Δεν σχεδιάζουμε κάτι ιδιαίτερο και ξέρουμε πως παίζει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, για το αν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού, ο Γ. Μπαρτζώκας τόνισε: «100%. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για το sold out. Όλοι μαζί καταφέραμε να φτάσουμε εδώ και να δημιουργήσουμε αυτή τη μεγάλη δυναμική για την ομάδα μας και όλοι μαζί θα κοιτάξουμε να νικήσουμε τα παιχνίδια που πρέπει».

Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα ενόψει του πρώτου πλέι οφ αγώνα με τη Μονακό


Πηγή