Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομπαμεγιάνγκ μέχρι το 2025 -Στα 100 εκατομμύρια ευρώ η ρήτρα

Επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος της συμφωνίας του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την Μπαρτσελόνα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου επιθετικού, που έμεινε χθες (1/2) ελεύθερος από την Αρσεναλ. Ο έμπειρος φορ υπέγραψε συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2025, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα από κοινού λύσης της συνεργασίας στο τέλος της περιόδου 2022-23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ομπαμεγιάνγκ αποχώρησε από την Αρσεναλ μετά από τέσσερα χρόνια, διάστημα στο οποίο σημείωσε 92 τέρματα σε 163 συμμετοχές. Ο επιθετικός από την Γκαμπόν ήταν μάλιστα αρχηγός των «κανονιέρηδων» στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου, τον Δεκέμβριο όμως ο Μίκελ Αρτέτα του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο, εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, και δεν τον χρησιμοποίησε έκτοτε.

Με την απόκτηση του Ομπαμεγιάνγκ, οι «μπλαουγκράνα» ολοκλήρωσαν το εντυπωσιακό μεταγραφικό «ντεμαράζ» του Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο απέκτησαν επίσης τον Φεράν Τόρες από τη Μάντσεστερ Σίτι αντί 55 εκατ. ευρώ και τον Αντάμα Τραορέ από τη Γουλβς (ως δανεικό), ενώ επανέφεραν στη Βαρκελόνη τον βετεράνο Ντάνι Αλβες, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Σάο Πάουλο.


Πηγή