Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Μπεκενμπάουερ: Στο πλευρό του η σύζυγός του μέχρι το τέλος -Κατάκοιτος στο κρεβάτι, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει

Λεπτομέρειες γύρω από τις τελευταίες ημέρες πριν από τον θάνατο του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ , αποκαλύφθηκαν στη Γερμανία.

Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής που έζησε μια ζωή στο προσκήνιο, δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τις 6 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, καθώς πάλευε με προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο.

Ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, πέθανε σε ηλικία 78 ετών την Κυριακή, μετά από μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον, την άνοια, καθώς και μετά από αρκετές επεμβάσεις στην καρδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γερμανική εφημερίδα BILD αποκάλυψε τώρα ότι τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του ήταν «κατάκοιτος και δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου». Κοιμόταν επίσης με δυσκολία, έχασε πολύ βάρος και τον φρόντιζαν δύο νοσοκόμες.

Η Χάιντι κρατούσε συνεχώς το χέρι του Μπεκενμπάουερ

Ωστόσο, η επί 17 χρόνια σύζυγός του, Χάιντι του προσέφερε σημαντική υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές. Του κρατούσε συνεχώς το χέρι. Ήταν δίπλα του, στο κρεβάτι διαρκώς. Λέγεται ότι η Χάιντι απομόνωσε τον Φραντς λόγω των προβλημάτων υγείας του, παρόλο που αυτό την έκανε «αντιπαθή» σε μερικούς ανθρώπους αλλά ήθελε να το προστατέψει.

Τον τελευταίο χρόνο έκανε δύο εγχειρήσεις καρδιάς, οι οποίες τον οδήγησαν στο να κόψει το αλκοόλ, αλλά η νόσος του Πάρκινσον είχε επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Μπεκενμπάουερ είχε χάσει την όρασή του από το ένα μάτι το 2019 και αφού αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά γκολφ στο όνομά του, το Kaiser Cup (σ.σ «Κάιζερ» ήταν το παρατσούκλι του).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του τον περασμένο Ιανουάριο τον είδε να προσκαλεί μαζί με τη σύζυγό του περίπου 100 καλεσμένους σε ένα ετήσιο δείπνο. Υποστηρίζεται ότι αυτή ήταν η ημέρα που «σχεδόν όλοι οι φίλοι του» τον είδαν για τελευταία φορά.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για το πώς η κρίση και η μνήμη του είχαν «επιδεινωθεί σημαντικά» τους τελευταίους μήνες.

Παγκόσμιος θρύλος ο Μπεκενμπάουερ και καμάρι της Γερμανίας

Έγινε παίκτης της Μπάγερν Μονάχου το 1964 και έμελλε να συμπληρώσει περισσότερες από 400 συμμετοχές, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως τον σημαντικότερο παίκτη στην ιστορία της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ξεκίνησε ως επιθετικός στα νιάτα του, θα κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και τρία ευρωπαϊκά κύπελλα, πριν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974. Θα σηκώσει ξανά το τρόπαιο ως προπονητής της Γερμανίας το 1990.

Η BILD ανέφερε επίσης ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να διοργανώσει την κηδεία του στην Allianz Arena, το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου, χωρητικότητας 75.000 θέσεων.

Λέγεται ότι ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Καρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου Ούλι Χένες για το θέμα. Φέρεται να έχει οριστεί συνάντηση κοντά στη Βαυαρία τις επόμενες μέρες, όπου θα εξεταστεί η συγκεκριμένη ιδέα.

Ο Ρουμενίγκε δήλωσε επίσης στη BILD ότι όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, θρηνεί την απώλεια του ποδοσφαιρικού θρύλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η FC Bayern θα πρέπει να οργανώσει ένα μνημόσυνο για εκείνον στο γήπεδο που δεν θα υπήρχε ποτέ χωρίς εκείνον».


Πηγή