Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπλατ: Είχαμε στοιχεία του πνεύματος που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξύμνησε τους παίκτες του και την προσπάθειά τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού και από την προσπάθεια των παικτών του.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο Ντέιβιντ Μπλατ όπως συνηθίζει είχε πολλά να πει μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπλατ:

Για το ματς: Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την ενέργεια. Οι παίκτες μας βγήκαν στο παρκέ και έβγαλαν περηφάνεια και έκαναν μία μεγάλη εμφάνιση επιπέδου. Είναι ιδιαίτερο να είσαι μέρος αυτού του τρομερού ντέρμπι, είναι σπουδαίο. Κάναμε ό,τι χρειάστηκε για να κερδίσουμε μία καλή ομάδα αλλά προχωράμε, αύριο είναι μία άλλη μέρα.

Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ανάλογα με τα δυνατά μας σημεία και να βρούμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Είχαμε ενέργεια και κίνητρο, το μπάσκετ και η τακτική όμως δεν έχουν σημασία, όταν έχεις καρδιά και ψυχή, όπως είχαν απόψε οι παίκτες μου, στοιχεία ανάλογα του πνεύματος που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό.
Για την κόντρα του με τον Αμερικανό δημοσιογράφο: Σταματήστε να γράφετε στο Twitter ό,τι λέω. Δεν είπα τίποτα κακό για τον Στέφεν Α. Σμιθ, είναι σπουδαίος τύπος, απλά είπε ότι έπρεπε να είναι στο νο. 1 Ο Ντόντσιτς. Είναι ωραίος τύπος, αλλά αυτός δεν το γράψατε.

Για τον Μάντζαρη: Ο Μάντζαρης έκανε και απόψε μεγάλο παιχνίδι και πρέπει να θυμάστε και εσείς και εγώ ότι αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας της ομάδας.

Για το πώς περιόρισε τα φάουλ και δεν έστειλε πολλές φορές τον αντίπαλο στις βολές: Είναι αστείο που με ρωτάτε γιατί είχα πει στην ομάδα μου πριν 2 μέρες ότι το φάουλ δεν είναι καλή άμυνα. Έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές στην Ευρώπη ότι το φάουλ είναι τρόπος άμυνας. Είναι λάθος. Δώσαμε έμφαση και παίξαμε καλή άμυνα και έξυπνη χωρίς φάουλ. Για αυτό και απόψε ο αντίπαλος είχε 6 βολές. Παίξαμε τρομερή άμυνα και δεν τους στείλαμε στην γραμμή χωρίς λόγο.

Για τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής και τους ηγέτες του: Κάναμε πολλές αλλαγές και με νέους παίκτες και με διαφορετικό προπονητή και με τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, θα δείτε ότι έχουμε περισσότερο πλούτο. Δεν αλλάξαμε το DNA της ομάδας. Οι ηγέτες δεν άλλαξαν, οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μάντζαρης είναι κομμάτι του DNA. Ηγούνται στα αποδυτήρια και στο παρκέ. Είναι ωραίο να τους προπονείς. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τον Μπογρίνιο. Κάθε προπονητής θέλει να έχει τέτοιους παίκτες. Και το Μπογρίνιο δεν θα μπορούσε να είναι ψευδώνυμο για παίκτη του ΝΒΑ.

Για την ενδεχόμενη φυγή του Νίκολα Μιλουτίνοφ για το ΝΒΑ: Μην με ρωτάτε για τον Μιλουτίνοφ και το ΝΒΑ, οι γονείς δεν θέλουν να αφήνουν τα παιδιά τους να φύγουν. Ο Νίκολα είναι εδώ πολλά χρόνια, είναι το σπίτι του. Είναι σε μία πολύ καλή θέση και ομάδα και ας συνεχίσουμε να τον βοηθάμε να εξελιχθεί και να παλεύει να γίνει καλύτερος. Δεν αγχώνομαι για το μέλλον του, έχουμε ματς την Κυριακή.

Για την… μάχη του με τον Ρικ Πιτίνο: Με ρώτησαν πριν την έναρξη και απάντησα δεν είναι θέμα προπονητών, αλλά ομάδων. Θα πω το ίδιο. Απόψε ήταν η βραδιά της ομάδας μου. Ήταν ωραίο που τον γνώρισα, δεν είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω. Έχουμε εμπειρίες από το ΝΒΑ και τον καλωσορίζω στην Ευρώπη και την Euroleague.

Για τον Κώστα Παπανικολάου: Ο Κώστας είναι το βαρόμετρο για εμάς. Καθορίζει το πώς κινείται η ομάδα και είναι κάτι που το εκτιμώ απόλυτα.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή