Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Μπλόκο» στα Πηγάδια για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός… πέταξε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στα Πηγάδια, η Ξάνθη του έκοψε βαθμούς (1-1) και πλέον η μάχη του τίτλου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους Πειραιώτες (αν επικρατήσει ο ΠΑΟΚ της ΑΕΛ) που από το 79′ έπαιζαν με 10 λόγω κόκκινης του Ποντένσε, που είχε και δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός των δύο δοκαριών και των πολλών χαμένων ευκαιριών στο α’ μέρος κυρίως έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη και έτσι μένει πίσω στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου της Super League. Ο Βούκοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής και των δύο γκολ καθώς από το δικό του κεφάλι έγινε το 1-0 και πάλι από τον ίδιο το 1-1. Πολλά τα παράπονα των Πειραιωτών για την διαιτησία.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο αρχικός σχηματισμός της Ξάνθης: Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο και Οκάν στην άμυνα – Κοβάτσεβιτς & Καμαρά στο κέντρο και τριάδα Σαρπόνγκ, Καντά και Μπρίτο πίσω από τον φορ Γέντρισεκ. Ο Μαρτίνς το δοκίμαζε για δύο μέρες και εν τέλει το… τόλμησε. Τοροσίδης μπακ με Ομάρ εξτρέμ. Από εκεί και πέρα ο Καμαρά πλαισίωσε τον Γκιγιέρμε στο κέντρο. Διάταξη: Σα κίπερ, τετράδα με Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη, άξονας με Γκιγιέρμε και Καμαρά, επιτελικός ο Φορτούνης, άκρα με Ναουέλ και Ομάρ και φορ ο Γκερέρο.

Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αλλά του έλλειψε το γκολ. Η πίεση και οι φάσεις του Ολυμπιακού ήταν από νωρίς. Στο 13′ ο Ολυμπιακός είχε την μεγάλη φάση με πολύ καλό σουτ Γκιγιέρμε που βρήκε και στο δοκάρι.

Στο 33′ ο Σισέ είχε μία διπλή φάση για γκολ και ενώ ζήτησε χέρι – πέναλτι στην συνέχεια ο Ολυμπιακός. Στο 37′ ο Σα είχε μία μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Γέντρισεκ. Στο 39′ έγινε μία τρομερή χαμένη φάση με δοκάρι του Ποντένσε που ‘έσκαψε’ την μπάλα πάνω από τον κίπερ της Ξάνθης. Η κάθετη του έγινε από τον Γκιγιέρμε. Προτού κλείσει το α’ μέρος στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε σε δύο περιπτώσεις ακόμα πέναλτι για μαρκαρίσματα πάνω σε Σισέ και Τοροσίδη.

Στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης η Ξάνθη σκόραρε από ένα λάθος του Βούκοβιτς. Ο Σαρπόνγκ έκανε το σουτ – γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Σέρβο στόπερ και άλλαξε πορεία για να ξεγελάσει τον Σα και να μπει γκολ. Έτσι από το κεφάλι του Βούκοβιτς μπήκε γκολ. Το τέρμα πιστώθηκε στον Σαρπόνγκ αλλά το λάθος ήταν του Σέρβου. Η αντίδραση του Μαρτίνς ήταν να βάλει τον Μάνο στο ματς και να γυρίσει το σχήμα σε 4-4-2.

Οι προβολείς του γηπέδου της Ξάνθης είχαν πρόβλημα με αποτέλεσμα να πέσει η τάση και να υπάρξει προσωρινή διακοπή στον αγώνα. Στο 76ο λεπτό μετά από γύρισμα του Φορτούνη και λανθασμένο διώξιμο της άμυνας η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Βούκοβιτς που έκανε το 1-1. Στο 79ο λεπτό ο Ποντένσε είδε 2η κίτρινη για φάουλ στον Κάστρο και αποβλήθηκε. Στις καθυστερήσεις ο Σα έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση στο φάουλ του Κοβάτσεβιτς. Εν τέλει ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 στην Ξάνθη.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Οκάν, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά (52′ Ντουρίτσκοβιτς), Σαρπόνγκ (57′ Κάστρο), Καντά, Μπρίτο (90+ Μελιόπουλος) και Γέντρισεκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (59′ Μάνος), Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (90′ Νάτχο), Ομάρ, Φορτούνης, Ναουέλ (30′ λ.τρ. Ποντένσε) και Γκερέρο.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή