Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μπόρις Μπέκερ: Ο θρύλος του τένις καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή

Ο πρώην τενίστας Μπόρις Μπέκερ καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης.

Αυτό, αφού κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Γερμανός, ο οποίος προηγουμένως ήταν επίσης προπονητής του σημερινού Νο. 1 στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς, καταδικάστηκε για την απόκρυψη διαφόρων περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων σχεδόν 700.000 λίρες Αγγλίας, 75.000 μετοχές σε μια εταιρεία τεχνολογίας και μερικούς από τους πιο πολύτιμους τίτλους του στο τένις – συμπεριλαμβανομένων δύο τροπαίων του Wimbledon.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπέκερ ήταν νομικά υποχρεωμένος να δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία αφού κηρύχθηκε σε πτώχευση πριν από πέντε χρόνια.

Ο Μπόρις Μπέκερ απέκρυψε την κυριότητα σπιτιού αξίας 1,3 εκατ. λιρών

Σύφωνα με τη Mirror, μετά την πτώχευση του 2017, ο έξι φορές νικητής του Grand Slam παρέδωσε τη βέρα του, αλλά απέκρυψε την κυριότητα ενός σπιτιού 1,3 εκατομμυρίων λιρών στη γενέτειρά του, τη Γερμανία, ένα δάνειο 692.000 λιρών που έλαβε από τράπεζα του Λιχτενστάιν, καθώς και τις μετοχές του σε μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Ο Becker, ο οποίος φορούσε τη γραβάτα του Wimbledon καθώς συνοδευόταν στο Southwark Crown Court από τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροαποφυγής στη Γερμανία το 2002, και η δικαστής Deborah Taylor παρακλήθηκε να το λάβει υπόψη της όταν αποφασίσει για την ποινή του 54χρονου σε αυτή την υπόθεση.


Πηγή