Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Στο top10 στην Αμερική αυτός που παίρνει ο Ολυμπιακός - Έχει 40% τρίποντο»

Μόνο Έλληνες στο πρωτάθλημα της Α2 στο μπάσκετ

Χωρίς ξένους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α2 στο μπάσκετ τη νέα σεζόν.

Η σκέψη υπήρχε εδώ και καιρό, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει την αντίθεση του με το εξώδικο που είχε στείλει στην ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης και με το οποίο έκανε λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας.

Εξώδικο που δεν είχε αποτέλεσμα πάντως, αφού αποφασίστηκε οριστικά ότι δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ξένοι παίκτες, με τον ΠΣΑΚ να εκφράζει την έντονη ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης.

«Ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, υλοποιήθηκε, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Η διεξαγωγή πρωταθλήματος με την παρουσία μόνον Ελλήνων παικτών είναι γεγονός. Οι συνεχείς επαφές με την ΕΟΚ απέδωσαν καρπούς και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στον ΠΣΑΚ.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το ελληνικό μπάσκετ βήματα προόδου.

Αντίθετα με την ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ δεν έκανε – τουλάχιστον μέχρι τωρα – δεκτό το αίτημα μας για μείωση των ξένων στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!».


Πηγή