Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μόνο στη Formula 1: Εδωσαν τρόπαιο στον Alonso, του το πήραν πίσω και του το ξαναέδωσαν -Τραγέλαφος στην F1

Μοιάζει να μην έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη χθες στη Formula 1 με τους αγωνοδίκες να τα έχουν μπερδέψει πλήρως, να δίνουν την τρίτη θέση στον Alonso, να την παίρνουν πίσω και μετά να τουν την ξαναδίνουν!

Ολα ξεκίνησαν στραβά για τον Αlonso χθες από την αρχή, καθώς ενώ εκκινούσε από τη δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης, είχε τοποθετήσει λάθος το μονοθέσιό του με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα να του επιβληθεί ποινή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα του επιβλήθη πέναλτι 5 δευτερολέπτων.

Γρήγορα, στον 17ο γύρο στο γκραν πρι της Formula 1 στη Τζέντα μπήκε αυτοκίνητο ασφαλείας, λόγω εγκατάλειψης του Lance Stroll. Ολοι οι οδηγοί έσπευσαν στα pits, για ένα… δωρεάν pit stop και το ίδιο έκανε και ο Alonso. Εκεί εξέτισε την ποινή των πέντε δευτερολέπτων και όλα καλά.

Formula 1: Ξαφνικά, πήγε πάλι στους αγωνοδίκες ο Alonso

Χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι τηλεθεατές ότι για κάποιον λόγο οι αγωνοδίκες εξετάζουν ξανά το θέμα του Alonso, φανερώθηκε ότι κάτι συμβαίνει, προς το τέλος του γκραν πρι, με την αποκάλυψη των ενδοεπικοινωνιών των ομάδων. Αρχικά η Μercedes ενημέρωσε τον George Russell που ήταν τέταρτος πίσω απο τον Αlonso να μείνει κοντά του γιατί ενδεχομένως να του επιβληθεί ποινή. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 4,5 δευτερόλεπτα περίπου. Επομένως ουσιαστικά από τη Mercedes ζητούσαν στον μικρό Βρετανό να μην ξεπεράσει τα πέντε δευτερόλπτα η διαφορά τους, έτσι ώστε σε περίπτωση ποινής -πιστεύοντας ότι θα είναι 5 δευτερόλεπτα- να του πάρει την θέση.

Αμέσως και η Aston Martin ενημέρωσε τον Alonso να πιέσει για να ανοίξει τη διαφορά από τον Russell πάνω από τα πέντε δευτερόλεπτα για να μην κινδυνέψει η τρίτη του θέση σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ επικρατούσε απόλυτη άγνοια για τον λόγο για τον οποίο ο Αlonso ήταν πάλι στους αγωνοδίκες, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την έκτιση του πέναλτι υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Αν και αποκαλύφθηε εν τέλει ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, αυτό μοιάζει με ένα κενό στους κανόνες, για ευνόητους λόγους. Ο λόγος που τελικά ο Alonso πήγε στους αγωνοδίκες ήταν γιατί ένας από τους μηχανικούς του, ακούμπησε το μονοθέσιο δύο δέκατα του δευτερολέπτου νωρίτερα από ότι έπρεπε.

Formula 1: Πανηγύρισε κανονικά την τρίτη θέση ο Alonso και του… την πήραν πίσω!

Εντωμεταξύ, καθώς όλη αυτή η πληροφορία ερχόταν στους τελευταίους γύρους γου αγώνα, το γκραν πρι ολοκληρώθηκε κανονικά και πανηγυρικά, με τον Perez στην πρώτη θέση, τον Verstappen στη δεύτερη και τον Alonso στην τρίτη, να δίνουν τις συνεντεύξεις τους, να πηγαίνουν στο cool down room και φυσικά να ανεβαίνουν και οι τρεις στο βάθρο να γίνεται η απονομή και να πανηγυρίζουν με τις σαμπάνιες.

Ολοι θεώρησαν ότι οι αγωνοδίκες είχαν αποφασίσει να μην επιβληθεί ποινή στον Alonso. ‘H τέλος πάντων του επέβαλαν πέναλτι πέντε δευτερολέπτων και όλα καλά καθώς η διαφορά του με τον Russell ήταν περίπου στα 5,1 δεύτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πράγματα ωστόσο πήραν διαφορετική τροπή…

Αμέσως μετά τους πανηγυρισμούς οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι τελικά θα επιβληθεί ποινή στον Alonso. Και όχι πέντε δευτερόλεπτα που δεν θα επηρέαζε τη σειρά κατάταξης αλλά 10! Δηλαδή πέντε λεπτά μετά την απονομή αποφάσισαν να του πάρουν πίσω το έπαθλο και τους βαθμούς ενώ ήδη τα είχε πανηγυρίσει. Και μάλιστα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Ισπανό καθώς αυτό ήταν το 100ο του πόντιουμ. Το οποίο πέντε λεπτά μετά την απονομή του το πήραν πίσω και ξαναέμεινε στα 99.

Ετσι, πέντε λεπτά μετά την απονομή ο Alonso ήταν τέταρτος και τρίτος ο Russell. Και φυσικά άλλαζαν και πάλι τα πάντα στους πίνακες με τη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών, με την πονεμένη Mercedes παρά τα μυριάδες προβλήματά της να είναι δεύτερη, τον Russell να περνάει τον Hamilton στη μεγάλη δική τους εσωτερική κόντρα και ούτω καθεξής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ξαφνικά ο George Russell στο βάθρο αλλά… για λίγο

Σε αυτό το πλαίσιο ο George Russell έφυγε από το γκαράζ της Mercedes και πήγε να παραλάβει το τρόπαιο της τρίτης θέσης που είχε επιστρέψει ο Alonso λέγοντας ότι βασικά το βραβείο αξίζει να το πάρει ο Αlonso και όχι εκείνος αλλά αφού το το δίνουν τι να κάνει; Να μην το πάρει;

Μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψαν πάλι πίσω το τρόπαιο στον Alonso!

Δεν ήξερε βέβαια ότι μετά από λίγη ώρα θα χρειαζόταν να το επιστρέψει!

Γιατί η Aston Martin έκανε ένσταση, οι αγωνοδίκες επανεξέτασαν το θέμα και έκριναν ότι δεν χρειάζεται να επιβληθεί η ποινή στον Alonso.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι μεταμεσονύχτια κάπου στην Τζέντα για μια ακόμη φορά έκαναν ανταλλαγή του τροπαίου της τρίτης θέσης.

Για την ιστορία λοιπόν μετά από πολλά τραγελαφικά μπρος πίσω το γκραν πρι της Τζέντα έκλεισε ως εξής: Perez, Verstappen, Alonso, Russell, με ότι αυτό σημαίνει για τη σειρά στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Mercedes παραμένει στη δεύτερη θέση ισοβαθμώντας όμως με την Aston Martin, ενώ ο Hamilton -στην εσωτερική μάχη της Mercedes- είναι μπροστά από τον Russell.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Αlonso εντωμεταξύ όντως μπορεί να πανηγυρίσει το 100ο του πόντιουμ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χθεσινό περιστατικό πάντως θύμισε τις αλίστου μνήμες εποχές του γκραν πρι της Βραζιλίας το 2021 με τα τρελά πέναλτι στον Hamilton, την ώρα που κορυφωνόταν η κόντρα του με τον Max Verstappen. Ολα αυτά βέβαια είχαν σαν αποτέλεσμα ο Βρετανός να κάνει έναν από τους πιο επικούς αγώνες της καριέρας του, παραδίδοντας ένα masterclass οδήγησης στην F1 με 25 προσπεράσεις.

Το χθεσινό αλαλούμ θύμισε επίσης την πιο μαύρη σελίδα στην πρόσφατη ιστορία της FIA τον τελικό του Αμπου Ντάμπι του 2021, μια σημαντική στιγμή που έκλεισε με την υπόσχεση από την πλευρά της νέας ηγεσίας της FIA ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ότι θα μπει μια τάξη στους κανόνες που ισχύουν.


Πηγή