Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Νέα εποχή στη Φιορεντίνα, πούλησαν την ομάδα οι Ντέλα Βάλε

Νέα εποχή στη Φιορεντίνα, πούλησαν την ομάδα οι Ντέλα Βάλε

Μετά από πολλές και έντονες αντιδράσεις των οπαδών της, η Φιορεντίνα άλλαξε και επίσημα χέρια από σήμερα, καθώς τα αδέλφια Ντέλα Βάλε παρέδωσαν (ή για την ακρίβεια πούλησαν) σε άλλον άνθρωπο τις τύχες του συλλόγου, έπειτα από 17 χρόνια.

Ο Ρόκο Κομίσο είναι αυτός που αγόρασε τους «βιόλα» έναντι 170 εκατ. ευρώ, με τους τιφόζι να αισιοδοξούν ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει θετική επίδραση και στο αγωνιστικό κομμάτι.

«Είναι τεράστια η τιμή που αισθάνομαι με αυτή την ευκαιρία να δουλέψω στο ιταλικό ποδόσφαιρο και να γράψουμε το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Φιορεντίνα. Η Φλωρεντία είναι το καλύτερο παράδειγμα της ιταλικής κουλτούρας. Μιλούσαμε επί τρία χρόνια για τον σύλλογο και κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η ποδοσφαιρική ομάδα για την πόλη και τους οπαδούς της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αδερφούς Ντέλα Βάλε για όσα προσέφεραν αυτά τα 17 χρόνια», τόνισε ο νέος ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα.

Ο Κομίσο γεννήθηκε στην Καλαβρία το 1949, αλλά στα 12 του χρόνια μετακινήθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ. Εκεί άρχισε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και δημιούργησε μια μεγάλη περιουσία, όντας ένας από τους πιο «δυνατούς» οικονομικά Αμερικανούς. Θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς «παίκτες» των media στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Mediacom Η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι καινούριο γι’ αυτόν, καθώς είναι ιδιοκτήτης της New York Cosmos.


Πηγή