Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νέο πατατράκ για την Μπαρτσελόνα με άμυνα για κλάματα

Δύσκολα τα πράγματα στην ομάδα που πριν μερικούς μήνες κατέκτησε το νταμπλ, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να συνεχίζει το rotation και να βλέπει την ομάδα του να δέχεται δύο γκολ σε 68 δευτερόλεπτα από κωμικά λάθη στην άμυνα, όπως αυτό του Πικέ. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί γκέλα των Blaugrana, οι οποίοι παρατάχθηκαν με αριστερό μπακ τον Βερμάελεν, χωρίς τον Λουίς Σουάρες στην επίθεση και γνώρισαν οδυνηρή ήττα που μπορεί να τους ρίξει από το Νο1 της La Liga. Για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία της η Μπαρτσελόνα ενώ είναι πρωτοπόρος χάνει από την τελευταία της βαθμολογίας και μάλιστα το έπαθε με ανατροπή.

Το ματς ξεκίνησε… τέλεια για τους Blaugrana που άνοιξαν το σκορ χάρη στο πανέμορφο γκολ του Κουτίνιο, ο οποίος πήρε από τον Μέσι και αφού ύψωσε με το κοντρόλ, εκτέλεσε τον Πίτσου Κουέγιαρ (0-1). Στο επόμενο κομμάτι η Μπάρτσα έδειξε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο και ότι μπορεί να καθαρίσει την υπόθεση τρεις βαθμοί και έφτασε κοντά σε αυτό στο 17′ με το δοκάρι του Μέσι με το ωραίο curler και στο επόμενο λεπτό όταν από καλή θέση δεν έδωσε καθαρό προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το 25′ – 30′ η Λεγανές άρχισε να φαίνεται και μαζί φάνηκαν τα προβλήματα της άμυνας των Καταλανών, το οποία έμελλε να πληρώσει στην επανάληψη.

Οπως και στο ξεκίνημα του ματς έτσι και στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, όμως η άμυνά της δεν ήθελε πολλά για να εκτεθεί. Στο 52′ ύστερα από μακρινή μπαλιά, ο Σίλβα έβγαλε σέντρα με την μπάλα να πηγαίνει πολύ ψηλά, όλοι ήταν απόντες σε σημείο που να πάρει ανενόχλητος την κεφαλιά ο Ελ Ζαρ και να κάνει το 1-1. Πριν προλάβει κάποιος να καταλάβει τι έγινε, η Μπαρτσελόνα δέχθηκε και δεύτερο, το οποίο ήταν… ακόμα χειρότερο καθώς ο Πικέ θέλησε να διώξει κάνοντας πάσα και έδωσε σε κενό τέρμα στον Οσκαρ Ροδρίγεθ, ο οποίος είπε gracias και έγραψε το 2-1. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε καθώς παρά την είσοδο των Σουάρες και Τζόρντι Αλμπα, η Μπαρτσελόνα έκανε μετρημένες φάσεις και στη σπουδαιότερη αυτών στο 80′ ο Πίτσου Κουέγιαρ έκανε μυθική διπλή επέμβαση παγκόσμιας κλάσης στις προσπάθειες στο σουτ του Κουτίνιο και το βολέ του Ράκιτιτς.

Λεγανές (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Κουέγιαρ, Χουανφράν, Σίλβα, Μπουστίνθα, Ραούλ Γκαρθία, Ρόδρι, Ελ Ζαρ (86′ Νιόμ), Ρούμπεν Πέρεθ, Μίκελ Βέσγα (82′ Σαμπίν Μερίνο), Οσκαρ Ροδρίγεθ (74′ Ζεράρ Γκουμπάου), Εν-Νεσίρι.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρτζι Ρομπέρτο, Βερμάελεν (70′ Βερμάελεν), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κουτίνιο, Ντεμπελέ (71′ Μάλκομ), Μουνίρ (61′ Σουάρες), Μέσι.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή