Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νίκησε και την Ίντερ και τους βλέπει όλους με τα… κιάλια η Γιουβέντους

Παρότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρέθηκε στο καλύτερο βράδυ της καριέρας του και παρότι η Ιντερ έπαιξε με θράσος στο πρώτο μέρος και βρέθηκε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, η Γιουβέντους είχε τον τρόπο να πάρει το ματς στο Τορίνο με 1-0 και να συνεχίσει τον μοναχικό δρόμο για ένα ακόμα Scudetto. Στο +11 από την Νάπολι με ματς περισσότερο η Μεγάλη Κυρία, κίνδυνος Μίλαν και Λάτσιο να βρεθούν σε απόσταση βολής από την ίδια για την Ιντερ, που είχε δοκάρι με τον Γκαλιαρντίνι.

Από τα πρώτα λεπτά η Ιντερ προσπάθησε να παίξει από πίσω και να κρατήσει μπάλα και άμεσα έγινε σαφές ότι η ομάδα του Σπαλέτι κάθε άλλο παρά ήθελε να κλειστεί και απλά να καταστρέψει το παιχνίδι της Γιουβέντους. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν εκείνοι που είχαν τις πρώτες καλές στιγμές με τον Ντιμπάλα να έχει κεφαλιά και σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Χαντάνοβιτς. Οι Bianconeri ανέβηκαν μετά το πρώτο τέταρτο και με πολλές πάσες προσπάθησαν να χτίσουν πίεση, όμως όταν οι Μιλανέζοι όταν έπαιρναν γίνονταν πιο επικίνδυνοι και στο 29′ είχαν δοκάρι όταν ο Πολιτάνο πέρασε στον Ικάρντι, εκείνος έδωσε στον Γκαλιαρντίνι και ο τελευταίος μέσα από την περιοχή με το αριστερό βρήκε το σίδερο.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Στο ίδιο λεπτό ο Πέρισιτς δεν μπόρεσε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή, ενώ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Μεγάλη Κυρία έβγαλε αντίδραση μεταφέροντας την πίεση στην απέναντι πλευρά. Στο 35′ η σκαστή κεφαλιά του Μάντζουκιτς πήγε στον Χαντάνοβιτς, στο 36′ ο Μπετανκούρ ολομόναχος από το πέναλτι κονταρίστηκε μετά το ωραίο γύρισμα του Ζοάο Κανσέλο και στο ίδιο λεπτό ο Χαντάνοβιτς έβγαλε την κεφαλιά του Κιελίνι για να φύγει το πρώτο μέρος με φάσεις αλλά χωρίς γκολ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με δύο απίθανες γκάφες, οι οποίες ευτυχώς για εκείνους που τις έκαναν, δεν οδήγησαν σε γκολ. Στο 48′ ο Ματουιντί προσπάθησε να κάνει δώρο στον Πολιτάνο αλλά ο Μπονούτσι έκοψε και στο 53′ ο Μιράντα πούλησε την μπάλα μέσα στην περιοχή όμως ύστερα από φάση διαρκείας ο Ντιμπάλα σημάδεψε πολύ ψηλά. Η Γιουβέντους πίεσε πολύ στα επόμενα λεπτά και είχε την τύχη να προηγηθεί. Στο 66′ ο Κανσέλο έφυγε από αριστερά και έκανε τη σέντρα και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στα επόμενο κομμάτι του ματς η Ιντερ δεν κατάφερε να έχει την κυκλοφορία και το νεύρο του πρώτου μέρους, οι Bianconeri για ακόμα μία φορά μαεστρικά διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα και με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σπαταλά τις όποιες καλές στιγμές, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έφερε τους Τορινέζους ένα βήμα πιο κοντά σε ακόμα ένα Scudetto.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κανσέλο, Πιάνιτς (82′ Εμρέ Τσαν), Ματουιντί, Μπετανκούρ, Ντιμπάλα (72′ Ντάγκλας Κόστα), Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χάντάνοβιτς, Βρσάλικο, Σκρίνιαρ, Μιράντα, Ασαμόα, Γκαλιαρντίνι (70′ Κεϊτά Μπαλντέ), Μπρόζοβιτς, Ζοάο Μάριο (77′ Λαουτάρο Μαρτίνες), Πολιτάνο (57′ Μπόρχα Βαλέρο), Πέρισιτς, Ικάρντι.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή