Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Νικ Καλάθης: Έβαλε μάσκα και παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα

Νικ Καλάθης: Έβαλε μάσκα και παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα

Τον Νικ Καλάθη παρουσίασε η Μπαρτσελόνα, με τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού να ποζάρει φορώντας μάσκα με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Λίγη ώρα αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ μίλησε στους Ισπανούς εκπροσώπους του Τύπου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα, είναι ένας σύλλογος της ελίτ. Αρκεί να δεις τι έχουν πετύχει τα τρία τελευταία χρόνια. Έχουν φέρει παίκτες νικητές, θέλουν να είναι οι καλύτεροι και προσωπικά ελπίζω να αποτελέσω ένα κομμάτι αυτού του παζλ. Ελπίζω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους. Αποτελεί τιμή να είμαι εδώ!».

Οι αναμνήσεις του από τη μακρά θητεία στον Παναθηναϊκό είναι… νωπές και ο Καλάθης είπε: «Έπαιξα στην Ελλάδα για 8 χρόνια και όταν η Μπαρτσελόνα με κάλεσε και μου είπε ότι ενδιαφερόταν για εμένα, είπα γρήγορα το “ναι”. Ήταν πάντα όνειρο να έρθω εδώ και μόλις με κάλεσαν δεν δίστασα ούτε λεπτό. Θα έχω συμπαίκτες παίκτες όπως ο Μίροτιτς, ο Χίγκινς, ο Κλαβέρ». Ο Νικ Καλάθης θα φορά το Νο 99 στην Μπαρτσελόνα.

Για τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και νυν προπονητή του στην Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Καλάθης τόνισε: «Είναι μια περίεργη ιστορία. Ο Γιασικεβίτσιους είναι ο τέλειος προπονητής και μαζί θα κερδίσουμε πολλούς τίτλους. Ο Γιασικεβίτσιους ήταν συμπαίκτης μου στον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι πως στην αρχή τον μισούσα.  Μου φώναζε πολύ και είχε το πάνω χέρι σε όλα. Εγώ ήμουν 20 χρόνων και δεν είχα αντιληφθεί πως ο σκοπός του ήταν να γίνω καλύτερος παίκτης. Μετά, όμως το κατάλαβα. Είμαστε καλοί φίλοι και βρισκόμαστε σε επαφή όλα  αυτά τα χρόνια».

Αναφέρθηκε και στον Βέλγο γκαρντ των «μπλαουγκράνα», Τομά Ερτέλ: «Σέβομαι πολύ τον Ερτέλ, έχω παίξει αντίπαλός του πολλές φορές και είναι ένας από τους καλύτερους πάσερ στην Ευρώπη. Νομίζω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε, χωρίς αμφιβολία, ο ένας θα σέβεται τον άλλον και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον Μίροτιτς, ο Καλάθης σχολίασε: «Αυτή είναι η ομάδα του Μίροτιτς. Ο Μίροτιτς είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας. Πιστεύω πως οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το τελευταίο σουτ στο πιο αποφασιστικό σημείο του αγώνα. Όμως ο Νίκο είναι πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ».

«Φρένο» στο θέμα του Πάου Γκασόλ έβαλε η Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Νικ Καλάθη, τονίζοντας πως ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον εμβληματικό Καταλανό σέντερ.




Πηγή