Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ντεμπούτο Φέστα με νίκη για τη Λάρισα

Στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα (στα ελληνικά το όνομά του σημαίνει γιορτή) στον πάγκο της, η ΑΕΛ πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη (1-0) απέναντι στον Παναιτωλικό, που δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις.

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της ΑΕΛ. Η παράδοση που την διατηρεί αήττητη στον κάμπο κόντρα στον Παναιτωλικό διατηρήθηκε και για 12ο ματς, που συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του Ιταλού τεχνικού (1-0).

Ο νέος κόουτς των «βυσσινί» ξεκίνησε με τρεις στην άμυνα, ενώ ο Ντέλετιτς πήρε την αριστερή πλευρά στο 3-5-2 που επέλεξε. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς στα στόπερ, ο Καρανίκας δεξιός μπακ-χαφ, ο Ντέλετιτς αριστερός, οι Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλας στον άξονα και οι Πίτι, Κούνιτς επιθετικό δίδυμο. Ο

Ο Τραϊανός Δέλλας σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική προχώρησε σε μία αλλαγή στο αρχικό του σχήμα, καθώς ο Χαντάκιας αντικατέστησε τον Αργκους στο κένρο της άμυνας. Ετσι είχε τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Μιχάι, Χαντάκια, Τσοκάνη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ερικσον, Μάρκος Πάουλο στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Ουίλιαν, Ντίας στα άκρα τον Μάζουρεκ οργανωτή και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 2′ οι γηπεδούχο άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ του Πίτι, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να διώξει όπως πρέπει, ο Ισπανός σέντραρε ξανά και ύστερα από εκ νέου κακή απομάκρυνση, η μπάλα στρώθηκε στον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο  Σέρβος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Χαντάκια, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη. Αυτόματα οι «βυσσινί» πήραν ψυχολογία και μέχρι το 20′ πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Ο Πίτι που έπαιζε ένα «κλικ» πίσω από τον Κούνιτς, οργάνωνε καλά το παιχνίδι τους και έφταναν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Κάπου εκεί τα «καναρίνια»… ξύπνησαν. Αρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και κυρίως από το 30′ και μετά το ματς παίζονταν στο μισό των «βυσσινί», αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια μεγάλη φάση. Η ΑΕΛ έκλεινε σωστά τους διαδρόμους και παρότι η ανάπαυλα βρήκε τους «κυανοκίτιρινους» με κατοχή μπάλας 69% και τελικές 4 έναντι 2, ο Κρίστινσον ουσιαστικά επενέβη σε μια-δυο σχετικά εύκολες περιπτώσεις για κάθε γκολκίπερ.

Το δεύτερο μισό κύλησε σε ανάλογο τέμπο. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα, αλλά δεν απειλούσαν, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος, επειδή άφηναν κενούς χώρους η ΑΕΛ ήταν άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές μάλιστα, στο 61′ ο Ντέλετιτς «άγγιξε» το 2-0, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Στον αντίποδα τα «καναρίνια» σε αυτό το διάστημα είχαν να επιδείξουν δύο μακρινά σουτ των Μιχάι, Μάρκος Πάουλο και πολλές σέντρες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή