Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νόβακ Τζόκοβιτς: Εφτασε στο Ντουμπάι μετά την απέλαση από την Αυστραλία | ΣΠΟΡ

Στο Ντουμπάι έφτασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την απέλασή του από την Αυστραλία.

Επειτα από τη χαμένη δικαστική του μάχη στη Μελβούρνη, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία είχε επιβιβαστεί στην ίδια πτήση με τον Σέρβο σούπερ σταρ, γνωστοποίησε την είδηση της άφιξής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη βγήκε από το αεροσκάφος με δυο σάκους, φορώντας χειρουργική μάσκα, έπειτα από την προσγείωση του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, στις 05:32 (τοπική ώρα· στις 03:32 ώρα Ελλάδας).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζόκοβιτς επρόκειτο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήδη από το εναρκτήριο ματς του Australian Open σήμερα, ωστόσο ο Σέρβος, που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του μετά την απόρριψη από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη της Αυστραλίας της προσφυγής του εναντίον της ακύρωσης της βίζας του, που οδήγησε στην απέλασή του από τη χώρα.

Εγκατέλειψε τη Μελβούρνη, μαζί με την ομάδα των προπονητών του, χθες στις 22:51 (στις 13:51 ώρα Ελλάδας), χωρίς να γνωρίζει τον τελικό προορισμό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άδοξη αναχώρησή του, ενώ προσδοκούσε να κατακτήσει για 10η φορά τον τίτλο στο Australian Open και ταυτόχρονα τον 21ο του τίτλο Γκραντ Σλαμ, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, έβαλε τον επίλογο σε σίριαλ 11 ημερών, με πολιτική και διπλωματική χροιά, με φόντο την εναντίωση στον εμβολιασμό κατά της COVID-19.


Πηγή