Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης -Ο δικαστής συμφωνεί με την πλευρά του Σέρβου! | ΣΠΟΡ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση της απέλασης ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, που έχει εξελιχθεί σε διπλωματικό θρίλερ.

Και αυτό διότι ξεκίνησε, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης, η ακροαματική διαδικασία της εκδίκασης της έφεσης για την ακύρωση της βίζας του Νο1 τενίστα στον κόσμο.

Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του Τζόκοβιτς και με μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος, που δεν επέτρεπε την μετάδοση σε live streaming, το οποίο ωστόσο έπειτα από κάποια ώρα διορθώθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ live την ακροαματική διαδικασία:

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς

Οι συνήγοροι του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ και Πολ Χόλντενσον, υποστήριξαν ότι οι Αυστραλοί αξιωματούχοι δεν ακολούθησαν τη σωστή διαδικασία.

Ο κ. Γουντ τόνισε ότι η ταξιδιωτική δήλωση του Τζόκοβιτς ήταν πλήρης, συμπεριλαμβανομένων των αποδεικτικών στοιχείων για την ιατρική του εξαίρεση λόγω της μόλυνσης από κορωνοϊό.

Συν τοις άλλοις, οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα σημείωσαν ότι η ειδοποίηση προς τον Τζόκοβιτς δεν αναφερόταν στο σωστό άρθρο του νόμου, δηλαδή στους λόγους για τους οποίους θα ακυρωνόταν η βίζα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως επισήμαναν, δεν του δόθηκε ούτε ο επαρκής χρόνος που δικαιούτο για να απαντήσει, ούτε του εξήγησαν τους ακριβείς λόγους για τους οποίους ακυρώθηκε η βίζα του, με τον Νικ Γουντ να ισχυρίζεται μάλιστα ότι δεν του είπαν καν πως παραβίασε τον νόμο!

Τέλος, η πλευρά υπεράσπισης του Τζόκοβιτς παρέθεσε και το επιχείρημα ότι στον τενίστα παραχωρήθηκε η εξαίρεση από δύο ξεχωριστά ιατρικά συμβούλια.

Ο δικαστής συμφωνεί με την πλευρά του Τζόκοβιτς! -«Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;»

Μάλιστα, οι εξελίξεις θέτουν νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς μετά τα όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο δικαστής Αντονι Κέλι φάνηκε να τείνει προς την πλευρά του Σέρβου σούπερ σταρ, εκθέτοντας τις αυστραλιανές αρχές!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κέλι συμφώνησε με το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι ο Τζόκοβιτς παρουσίασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα στους αξιωματούχους, δηλώνοντας μάλιστα «ταραγμένος» από τα στοιχεία της υπόθεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επανέλαβε, δε, το γεγονός ότι η εξαίρεση του Τζόκοβιτς χορηγήθηκε από δύο ξεχωριστά ιατρικά συμβούλια στην Αυστραλία, «καίγοντας» προς το παρόν την αυστραλιανή πλευρά!

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του δικαστή Κέλι, ο οποίος τόνισε με νόημα «τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;», ενώ επισήμανε ότι βάσει των στοιχείων φαίνεται πως ο Τζόκοβιτς δεν είχε πρόσβαση σε καμία βοήθεια.

Μάλιστα, ο Νικ Γουντ δήλωσε εκείνη τη στιγμή «συμφωνώ μαζί σας, εντιμότατε».

Επειτα από ένα διάλειμμα περίπου 1μισης ώρας και μία επιπλέον καθυστέρηση μισής ώρας, το λόγο πήρε η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης της Αυστραλίας, που θα υποστηρίξει ότι ο Τζόκοβιτς δεν ακολούθησε τους κανονισμούς και ότι ως ανεμβολίαστος δεν έχει το δικαίωμα εισόδου στη χώρα, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει η έδρα προκειμένου να αποφανθούν για την δικαίωση ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή