Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ -Παραμένει Αυστραλία μέχρι τη Δευτέρα, σε ξενοδοχείο καραντίνας | ΣΠΟΡ

Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν και θα συζητηθεί η υπόθεσή του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Οι δικηγόροι του Σέρβου αθλητή εμφανίστηκαν σε διαδικτυακή ακρόαση σήμερα, μετά την ακύρωση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του στην Αυστραλία. Μετά από ένα θρίλερ σχετικά με την απέλασή του και την άρνηση εισόδου του στη χώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας Park Hotel, στη Μελβούρνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς εξασφάλισαν προσωρινή διαταγή που εμποδίζει τις Αρχές να απελάσουν τον σταρ του τένις τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν έχει προγραμματιστεί μια πιο ουσιαστική ακρόαση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης κατά τον έλεγχο των στοιχείων του/Φωτογραφία: Twitter/
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης κατά τον έλεγχο των στοιχείων του/Φωτογραφία: Twitter/
Chris O’Keefe

Ο δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν, του υπουργείου Μετανάστευσης, είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε σε διαταγή παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία το Σαββατοκύριακο.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεπαρκή τα έγγραφα που παρείχε ο Τζόκοβιτς

Τρεις πηγές που είδαν τα έγγραφα του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του, μιλώντας στο The Age, είπαν ότι τα στοιχεία που υποστηρίζουν την εξαίρεση του παίκτη ήταν «ελάχιστα» και υποστηρίχθηκαν από έναν μόνο γιατρό.

«Ήταν τελείως ανεπαρκές και δεν μπορούσε να μας παράσχει κάποιο άλλο έγγραφο. Τι έπρεπε να κάνουμε;», είπε μια ανώτερη πηγή της Κοινοπολιτείας.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι του Australian Tennis φαίνεται πως δεν έχουν χαρεί και πολύ με την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μπλοκάρει την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα. Μια πηγή, μιλώντας στο The Age, είπε ότι η κίνηση φαίνεται να υποκινείται από την πολιτική και την επιθυμία να στοχεύσουν έναν υψηλού προφίλ σκεπτικιστή για το εμβόλιο, για να τονωθεί η δημοτικότητα της κυβέρνησης. Είπαν επίσης πως η ανάρτηση του Τζόκοβιτς στο Instagram και το μετέπειτα ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης πυροδότησε το κίνητρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να υιοθετήσει σκληρή γραμμή.

Αντιμέτωπος με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι το γεγονός πως ο 20 φορές νικητής grand slam είναι αντιμέτωπος με την προοπτική να αποκλειστεί από την Αυστραλία ως αποτέλεσμα της βίζας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ομοσπονδιακός νόμος ορίζει πως οποιοσδήποτε του οποίου η βίζα ακυρωθεί μπορεί να αντιμετωπίσει απαγόρευση επανεισόδου στην Αυστραλία για έως και τρία χρόνια, αν και η Συνοριακή Δύναμη έχει τη διακριτική ευχέρεια για το πότε να εφαρμόσει αυτές τις απαγορεύσεις και είναι απίθανο να αρνηθεί σε κάποιον που μπορεί να έχει κάνει ακούσια λάθη.

Η απαγόρευση μπορεί να επιβληθεί εάν ακυρωθεί η βίζα του ατόμου επειδή «θεωρούνταν κίνδυνος για την υγεία, την ασφάλεια, ή την τάξη της αυστραλιανής κοινότητας».


Πηγή