Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ξέσπασε στον Ερυθρό Αστέρα η Τότεναμ

Η Τότεναμ βρήκε… αντίδοτο στις διαδοχικές αποτυχίες, διέλυσε 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο κι επέστρεψε δυναμικά στη μάχη της πρόκρισης!

Αποκλεισμός σοκ από την Κόλτσεστερ, σοκαριστική επτάρα από τη Μπάγερν, εικόνα διάλυσης απέναντι στη Μπράιτον, γκέλα με Γουότφορντ… Η Τότεναμ όμως βρήκε το αντίδοτο στις αποτυχίες, έβαλε τέλος στην κατηφόρα, διέλυσε με 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο και τον έπιασε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Σούπερ ο Κέιν, γκολ ο Λαμέλα στη 200η του συμμετοχή με τη φανέλα των Spurs!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα των Σπερς, πήραν με το… καλημέρα του ματς τον έλεγχο, πίεσαν ασφυκτικά και πριν την ολοκλήρωση του 20λεπτου είχαν πετύχει δυο γκολ. Στο 9΄ ο Κέιν πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διεθνής φορ έχει 17 γκολ στη διοργάνωση και τα 15 έχουν επιτευχθεί στη φάση των ομίλων. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα, με άψογο τελείωμα του Σον. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, ισορρόπησε και έδειξε ικανός να απειλήσει. Μάλιστα, είχε καλές ευκαιρίες να απειλήσει. Στο 27΄Φαν λα Πάρα νικήθηκε από τον Γκαζανίγκα, ενώ  Ματέο Γκαρσία ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Σέρβους ήρθε στο 36′, αλλά ο Μάριν από καλή θέση αστόχησε. Ωστόσο, η Τότεναμ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και τρίτο τέρμα πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου. Ο Ντομπελέ έκλεψε από τον Μάρι, έδωσε υπέροχα στον Σον, ο οποίος σημείωσε το 3-0. Ηταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι ανάλογο η Τότεναμ σε 40 ματς της στο Champions League.

Οι Λονδρέζοι είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στην επανάληψη και πέτυχαν ακόμα δυο τέρματα. Στο 57′ ο Λαμέλα γύρισε υπέροχα, πλάσαρε άψογα και στη 200η συμμετοχή με την Τότεναμ πέτυχε το 32ο τέρμα. Στο 72′ ο Κέιν με πανέξυπνο πλασέ διαμόρφωσε το 5-0.

Τότεναμ: Γκατσανίγκα, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνγκεν (73′ Φόιθ), Ντέιβις, Σισοκό, Ντομπελέ, Λαμέλα, Άλι (79′ Λο Σέλσο), Σον (68′ Ντάιερ), Κέιν

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντικ, Κάνιας (62′ Πέτροβιτς), Βούλιτς, Γκαρσία, Μάριν, Φαν λα Πάρα (82′ Βουκάνοβιτς), Μέντες (62′ Πάνκοβ)

Γιουβέντους – Λοκομοτίβ Μόσχας 2-1

Οι Μπιανκονέρι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 77′, αλλά στο 79′ ήταν μπροστά χάρη στα δύο γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος τους στέλνει στους “16” του Champions League.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι προειδοποιούσε τη Δευτέρα ότι η Λοκομοτίβ Μόσχας είναι πιο επικίνδυνη ομάδα από ό,τι πιστεύει κανείς, φέρνοντας ως παράδειγμα το 3-1 επί της Λεβερκούζεν στη Γερμανία, αλλά μάλλον δεν τον πίστεψε κανείς. Και όχι άδικα, αφού οι Ρώσοι έφτασαν κοντά σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο Τορίνο, όχι επειδή ήταν αυτοί καλοί αλλά επειδή ήταν η Γιούβε κακή και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Το καλό για την Κυρία, όμως, είναι ότι έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές και αυτή τη φορά ανέλαβε να δώσει τη λύση ο Ντιμπάλα. Γκολάρα στο 77′ για το 1-1, γκολ στο 79′ για το 2-1 και οι Μπιανκονέρι είναι ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση…

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (48′ Ιγουαΐν) Πιάνιτς, Ματουιντί (65′ Ραμπιό), Μπεντανκούρ, Ντιμπάλα (81′ Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο.

Λοκομοτίβ Μόσχας (Γιούρι Σέμιν): Γκιγέρμε, Ιγκνάτιεβ, Τσόρλουκα, Χέβεντες, Ιντόβου, Ζοάο Μάριο, Μπαρίνοβ, Μουρίγιο, Κρικόβιακ (83′ Κολομέτσεφ), Μίραντσουκ, Εντερ.

Αναλυτικά όλα τα αποψινά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κλαμπ Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5

Γαλατάσαραϊ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός – Μπάγερν 2-3

Τότεναμ – Ερυθρός Αστέρας 5-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2

Μάντσεστερ Σίτι – Αταλάντα 5-1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 1-0

Γιουβέντους – Λοκομοτίβ Μόσχας 2-1

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή