Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Ξέσπασμα ΛεΜπρον Τζέιμς: Δεν ανέχομαι τη βία εναντίον κανενός

Ξέσπασμα ΛεΜπρον Τζέιμς: Δεν ανέχομαι τη βία εναντίον κανενός

Για τα κρούσματα αστυνομικής βίας και ρατσισμού στις ΗΠΑ, με αφορμή τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών, μίλησε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο άσος των Λος Άντζελες Λέικερς είχε βρεθεί τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο Ρεπουμπλικανών πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν ότι στοχοποιεί την αστυνομία. Με αφορμή, λοιπόν, τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών, ο Τζέιμς… πήρε φόρα και είπε τα εξής, μετά την ήττα της ομάδας του από τους Ντένβερ Νάγκετς στον 3ο τελικό της Δύσης στο ΝΒΑ.

«Δεν ανέχομαι την βία εναντίον κανενός. Δεν ανέχομαι την βία εναντίον της αστυνομίας, των μαύρων, των άσπρων, κανενός, επειδή αυτό δεν θα αφήσει ποτέ τον κόσμο ή τις ΗΠΑ να γίνουν αυτό που θέλουμε.

Πότε στα 35 χρόνια της ζωής μου δεν ανέχομαι την βία. Ποτέ δεν το έκανα. Αλλά ξέρω ότι το σωστό είναι σωστό και το λάθος είναι λάθος για όλους, και μεγάλωσα στα εσωτερικά της πόλης, σε μια κοινότητα μαύρων την οποία αποκαλούμε γειτονιά ή γκέτο, όπως θέλετε πείτε το.

Και έχω δει πολλές φορές από πρώτο χέρι μαύρους να μεταχειρίζονται ρατσιστικά λόγω του χρώματός μας. Και το έχω δει πολλές φορές σε όλη την ζωή μου. Και δεν λέω ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί επειδή και στο Γυμνάσιο που ήμουν συνέβαιναν τέτοια φαινόμενα και ήμουν μπροστά και είδα ότι δεν είναι όλοι κακοί.

Ποτέ δεν είπα «ας συμπεριφερθούμε επιθετικά σε όλους τους αστυνομικούς», απλά είπα ότι αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας δεν είναι εντάξει. Φοβόμαστε για αυτό φοβόμαστε και για την ζωή μας», είπε ο ΛεΜπρον και συνέχισε.

«Όταν βλέπεις όλα αυτά τα βίντεο που βγαίνουν στην δημοσιότητα σε όλη την Αμερική, όχι μόνο στην γενέτειρά μου, συνεχίζουμε να βλέπουμε πράξεις βίας, δεν κάνω τίποτα άλλο παρά να μιλήσω για το αυτονόητο και να βρω τον κοινό παρονομαστή

Τα συλλυπητήρια μου στους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν στο Λος Άντζελες. Θέλουμε δικαιοσύνη για αυτούς, όπως θέλουμε και για την Μπρεόνα Τέιλορ και ούτω καθεξής. Δεν θέλουμε βία. Προσευχόμαστε για το καλύτερο, για αγάπη και ειρήνη. Ελπίζω να την βρούμε κάποια στιγμή. Αυτό θα μας κάνει ξανά ένα σπουδαίο έθνος».


Πηγή