Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ξιφασκία: Θρίαμβος για τη Δέσποινα Γεωργιάδου -Χρυσό μετάλλιο στην Τυνησία

Η Δέσποινα Γεωργιάδου έκανε ξανά την Ελλάδα περήφανη με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Grand Prix ξιφασκίας της Τύνιδας, επικρατώντας επί της Ισπανίδας Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές με 15/12.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος ξεκίνησε από την αρχή έως το τέλος δυναμικά τους αγώνες της, δείχνοντας τον δρόμο για το μετάλλιο από νωρίς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορεία της 32χρονης ξιφομάχου του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από το κυρίως ταμπλό των «64», όπου επικράτησε της Μικέλα Λαντί από την Ιταλία με 15/10. Στους «32» πέρασε από τη Βουλγάρα Γιόνα Ιλιέβα με 15/11, στους «16» νίκησε την Ιταλίδα Γκιούλια Αρπίνο με 15/11 και στους «8» την Άννα Μάρτον από την Ουγγαρία με 15/9.

Έτσι, πέρασε στα ημιτελικά, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Γιαπωνέζας Μισάκι Εμούρα, με σκορ 15/10, για να περάσει στον μεγάλο τελικό και να σηκώσει ψηλά την Ελληνική σημαία παγκοσμίως.

Στις «32» σταμάτησε η Δώρα Γκουντούρα

Η Δώρα Γκουντούρα, που συμμετείχε και εκείνη στην διοργάνωση, έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στους «32» το εμπόδιο της Ουγγαρέζας Άνα Μάρτον σε ένα παιχνίδι που ήταν αμφίρροπο μέχρι το τέλος.

Στο 14/13 υπέρ της Γκουντούρα ο διαιτητής έδωσε τον πόντο της νίκης στην Ελληνίδα, η Μάρτον όμως ζήτησε εξέταση του βίντεο και πέτυχε την αλλαγή της απόφασης για το 14-14.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ουγγαρέζα κέρδισε τον επόμενο κρίσιμο πόντο και άφησε εκτός των τοπ16 την Ελληνίδα ξιφομάχο, η οποία ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Τύνιδα με την 19η θέση.


Πηγή