Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης -Ποιοι… πέφτουν στα βαθιά, ποιοι χαμογελούν

Τους αντιπάλους τους στις επόμενες φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων εφόσον προκριθούν στην παρούσα φάση, έμαθαν οι εκπρόσωποί μας.

Η ΑΕΚ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League δεν θα έχει δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αστάνα (Καζακστάν) με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ, εφόσον ξεπεράσει στον β΄ γύρο το εμπόδιο της ουκρανικής Ντνίπρο. Οι «πράσινοι» θα δώσουν το πρώτο ματς στην έδρα τους, στις 8 ή 9 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Μασσαλία στις 15/8.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του την Σλάβια Πράγας στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League αν αποκλειστεί από την Ντνίπρο.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, θα αγωνιστεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Γκενκ – Σερβέτ στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Στην κλήρωση της Δευτέρας (24/7) έγινε γνωστή ουσιαστικά η σειρά των αγώνων. Το πρώτο παιχνίδι για τους Πειραιώτες θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στο Καραϊσκάκης και η ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα στην έδρα του αντιπάλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Χάιντουκ Σπλιτ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εάν αποκλείσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον β΄ γύρο της διοργάνωσης. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα δώσει στην Κροατία το πρώτο παιχνίδι στις 10 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 17/8.

Τέλος, ο Άρης, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Αραράτ, θα αντιμετωπίσει την την Ντινάμο Κιέβου, την οποία ωστόσο θα φιλοξενήσουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρώτο παιχνίδι. Ως προς το σημείο αυτό, μένει να δούμε αν θα γίνει αλλαγή της έδρας αφού και ο συμπολίτης του, ΠΑΟΚ, ορίστηκε γηπεδούχος την ίδια ημέρα, αν παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο απέναντι στην Χάιντουκ.


Πηγή