Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι κορυφαίοι Βραζιλιάνοι που έπαιξαν στο «Μπερναμπέου»

Οι κορυφαίοι Βραζιλιάνοι που έπαιξαν στο «Μπερναμπέου»

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποκτήσει ήδη τους Ροντρίγκο και Μιλιτάο το φετινό καλοκαίρι αλλά δεν είναι οι πρώτοι Βραζιλιάνοι που θα παίξουν στο… κάστρο της βασίλισσας.  Είναι πολλοί με πέντε από αυτούς να έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά.

Ρονάλντο

Ένας από τους galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ, που όμως είχε την ατυχία να πέσει στην εποχή της «ανομβρίας» σε τίτλους. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2002 (μόλις είχε κατακτήσει ο ίδιος το Μουντιάλ και η ομάδα το Τσάμπιονς Λιγκ), έναντι 46 εκατομμυρίων ευρώ. Έμεινε στο Μπερναμπέου 4,5 χρόνια, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ σε προσωπικό επίπεδο σημείωσε 104 τέρματα σε 177 παιχνίδια.

Ρομπίνιο

Το next big thing του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης το 2005 από τη Σάντος. Ενδεικτικό των προσδοκιών ήταν το γεγονός πως μόλις στα 21 του, ο Ρομπίνιο πήρε τη φανέλα με το Νο10, που προηγουμένως φορούσε ο Λουίς Φίγκο. Μπορεί η εξέλιξή του να μην ήταν αυτή που άπαντες περίμεναν, όμως ο Βραζιλιάνος φορ είχε μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι της «βασίλισσας» για τρία χρόνια. Όλες οι σεζόν του ήταν γεμάτες και στο διάστημα της παραμονής του στο Μπερναμπέου ήταν τρίτος σκόρερ της ομάδας, πίσω μόνο από τους Ραούλ και Φαν Νιστελρόι. Το 2008 αποχώρησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, αφού νωρίτερα δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ρομπέρτο Κάρλος

Αυτή τη στιγμή αποτελεί πρεσβευτή του συλλόγου, με τον ίδιο να αποτελεί ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ είναι ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη Ρεάλ. Ο Ρομπέρτο Κάρλος αφίχθη στη Μαδρίτη το 1996 και έμεινε στο Μπερναμπέου για έντεκα χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους, με τα τρία Τσάμπιονς Λιγκ (1998, 2000, 2002) να ξεχωρίζουν.

Μαρσέλο

Έξι μήνες πριν την αποχώρηση του Ρομπέρτο Κάρλος από το Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε φροντίσει να αποκτήσει τον αντικαταστάτη του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πριν καν κλείσει τα 19 του, τον Ιανουάριο του 2007, ο Μαρσέλο άφησε τη Φλουμινένσε και εντάχθηκε στη «βασίλισσα». Ο Βραζιλιάνος μπακ εντάχθηκε σταδιακά στο rotation της ομάδας και μετά από ένα διάστημα καπάρωσε θέση βασικού. Είναι δεύτερος αρχηγός της ομάδας, πίσω από τον Σέρχιο Ράμος και μέσα σε δώδεκα χρόνια έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ.

Καζεμίρο

Το 2013 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Σάο Πάολο, όμως για περίπου δύο χρόνια δεν πίστευε κανείς ιδιαίτερα στις ικανότητές του. Αυτός που πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε εκείνον ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος τον έχρισε βασικό στη θέση του αμυντικού χαφ, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μετόπισθεν της «βασίλισσας». Ο Καζεμίρο έγινε αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή, στο πλευρό των Κροος και Μόντριτς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή