Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οι φανατικοί οπαδοί της Λάτσιο διώχνουν τις γυναίκες από τις πρώτες σειρές του γηπέδου

Η Κούρβα Νορντ του «Ολίμπικο» της Ρώμης, εκεί όπου παραδοσιακά κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο, δεν φημίζεται για τον δημοκρατικό χαρακτήρα της. Για την ακρίβεια, κατά καιρούς έχουν ακουστεί συνθήματα που αποθεώνουν τους ναζί, τον φασισμό στην Ιταλία και τον Μπενίτο Μουσολίνι, στιχομυθίες μίσους εναντίον των Εβραίων, ρατσιστικά σχόλια κατά μαύρου δέρματος ανθρώπων και πολλά ακόμη παρεμφερή.

Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης των «λατσιάλι» να… στρώσουν χαρακτήρα σε μερίδα των τιφόζι τους, εκείνοι δεν φαίνεται να πτοούνται. Στο παιχνίδι με αντίπαλό τη Νάπολι, το δεύτερο χρονικά της έναρξης για τη νέα σεζόν στη Serie A,  μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία ξεκαθάριζαν ότι η παρουσία γυναικών στις πρώτες σειρές του βορείου πετάλου του γηπέδου δεν είναι επιθυμητή.

Μάλιστα, προέτρεψαν όσους και όσες αντιλαμβάνονται την επίσκεψη στο «Ολίμπικο» ως μια… ρομαντική βόλτα, να πάνε σε άλλες θύρες και όχι εκεί που κάθονται αυτοί. Ή τουλάχιστον, να οπισθοχωρήσουν σε άλλες θύρες.

«Η Curva Nord αντιπροσωπεύει για μας ένα ιερό μέρος, ένα περιβάλλον με άγραφους κώδικες που οφείλουμε να σεβόμαστε. Οι πρώτες σειρές, όπως πάντα, τις ζούμε σαν να ήταν μία γραμμή σε τάφρο.

Στο εσωτερικό της δεν αποδεχόμαστε γυναίκες, συζύγους ή φίλες, για αυτό τις καλούμε να παίρνουν θέση από τη δέκατη σειρά και πίσω. Όποιος βλέπει το στάδιο ως εναλλακτική για μία ανέμελη και ρομαντική ημέρα στη Βίλα Μποργκέζε, να πάει σε άλλες θύρες», ήταν το μήνυμα του φυλλαδίου.

localStorage.clear();


Πηγή