Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οι χούλιγκανς των ομάδων «ξέθαψαν» και πάλι τα τσεκούρια της βίας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα διαδοχικά  κρούσματα βίας μεταξύ χούλιγκαν των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της χώρας. Ο προβληματισμός αυτός γίνεται ακόμα πιο έντονος μετά και το χθεσινό επεισόδιο βίας στον Κολωνό και την επίθεση στο σύνδεσμο της ΑΕΚ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, αυτή φαίνεται να «πρωταγωνιστεί» σε αυτά τα φαινόμενα καθώς πριν από μερικές μόλις ημέρες είχε σημειωθεί ένα διπλό περιστατικό μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κάτι που δείχνει πως η παλιά και αιματοβαμμένη μεταξύ τους βεντέτα δεν έχει ξεχαστεί και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να «ξαναφουντώσει.

Υπενθυμίζεται πως, η νέα κόντρα για το ποιος έχει το «κουμάντο» της περιοχής ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου με επίθεση μιας ομάδας οπαδών του Ολυμπιακού σε μια παρέα νεαρών οπαδών του Παναθηναϊκού. Η επίθεση αυτή περιλάμβανε -πέρα από το ξύλο- ακόμα και μαχαιρώματα. Ακολούθησε μερικά 24ωρα η επίθεση οπαδών του Παναθηναϊκού σε δυο καφετέριες- στέκια οπαδών του Ολυμπιακού, μια επίθεση που ήταν πλήρως οργανωμένη αν αναλογιστεί κανείς πως οι επιτιθέμενοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες ενώ είχαν καλύψει και τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που χρησιμοποίησαν προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους από τους αστυνομικούς.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επίθεση, λίγες ημέρες μετά, που δέχθηκαν 10χρονα και 12χρονα παιδιά, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, στην Πετρούπολη από μια ομάδα αγνώστων που αφού τα προπηλάκισαν τους φώναζαν πως «εδώ, μόνο Παναθηναϊκός»!

Η όλη έξαρση της οπαδικής βίας, μάλιστα, έρχεται σε μια περίοδο που ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεση του να επιτρέψει τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών (με εξαίρεση σε πρώτη φάση τα ντέρμπι) και όλα αυτά δεν αποκλείεται να τον οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις.

Ο προβληματισμός αυτός δεν προκύπτει μόνο από τα εκτός γηπέδου «πεσίματα» ανάμεσα σε χούλιγκαν αντίπαλων ομάδων αλλά και από αυτά που γίνονται και εντός. Πρόσφατα άλλωστε είναι τα σοβαρά επεισόδια και το ξύλο στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι μεταξύ οπαδών της γηπεδούχου ομάδας και τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν… φιλικός.

Ένα επιπλέον παράδειγμα, είναι και το πρόσφατο περιστατικό με τη ρίψη φωτοβολίδας από οπαδό του ΠΑΟΚ στην κερκίδα που καθόντουσαν φίλαθλοι του Πανιωνίου, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, στο ματς μεταξύ των δυο ομάδων στη Ν. Σμύρνη.

Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται την ώρα που τροποποιήθηκε ο νόμος για τη ρίψη φωτοβολίδων και πλέον οι ομάδες δεν τιμωρούνται με «λουκέτο» της έδρας τους αλλά με χρηματικά πρόστιμα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλα τα παραπάνω περιστατικά έχουν σημάνει συναγερμό στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, της κρατικής Ασφάλειας, η οποία εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα.

localStorage.clear();


Πηγή