Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0

Υπόθεση δύο λεπτών (60′-62′) ήταν για τον Ολυμπιακό να… καθαρίσει το ματς με τον Ατρόμητο (2-0) και μετά από ένα βράδυ μακριά από την κορυφή να επιστρέψει σε αυτή. Ποντένσε και Σουντανί έβαλαν τα γκολ της νίκης για τους Πειραιώτες που το από 67′ έπαιζαν με 10 λόγω αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Ξανά στην κορυφή οι Πειραιώτες στην SL1, ξεπερνώντας ένα ακόμα αγωνιστικό εμπόδιο. Ο Ολυμπιακός παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 67′ και μετά λόγω της αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου – μία αποβολή για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του- κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο. Από ένα γκολ είχαν οι Ποντένσε και Σουντανί στην δίκαιη επικράτηση των ερυθρόλευκων επί του Ατρόμητου με σκορ 2-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού σε σχέση με το προηγούμενό του ματς. Κάτω από τα δοκάρια ο Σα, οι τέσσερις της άμυνας οι Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ και Τσιμίκας, κέντρο με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, άκρα με Μασούρα και Ποντένσε και μπροστά τους Σουντανί και Ελ Αραμπί.

Από την άλλη ο Ατρόμητος είχε τον Μέγιερι στο τέρμα, άμυνα με Γούτα, Ρισβάνη, Γκάλο και Κατράνη, κέντρο με Γαρουφαλιά – Χαρίση και επιτελικό τον Νταβιώτη, άκρα με Μανούσο και Ταλόχα και μπροστά τον Γιακουμάκη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν δύο καλές φάσεις. Στο 9′ ένα χαμένο τετ α τετ του Τσιμίκα και στο 10′ ένα σουτ του Σουντανί. Η αντίδραση του Ατρόμητου ήταν ένα φάουλ στο 12′ όπου ο Γαρουφαλιάς πήρε μία κεφαλιά ο Σα δεν έκανε τόσο καλή εκτίμηση της φάσης και έχασε την μπάλα αλλά μετά την μπλόκαρε. Στο 16ο λεπτό ακυρώθηκε σωστά γκολ του Αβραάμ για υπόδειξη οφσάιντ.

Στο 17′ ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι και υπό πίεση έστειλε με σουτ την μπάλα ψηλά έξω. Ο Ολυμπιακός απείλησε και στην συνέχεια με τους Γκιγιέρμε και Μασούρα με σουτ. Στο 33′ από σέντρα του Μασούρα ο Σουντανί πήρε μία κεφαλιά που έφυγε έξω. Στο 36′ ο Αβραάμ είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μέγιερι. Στο 42′ ο Σουντανί προσπάθησε να σκοράρει από κοντά και πήρε κόρνερ από το σουτ του. Το α’ μέρος έκλεισε στο 0-0 με έναν πολύ καλό Μέγιερι αλλά και τον Ατρόμητο να προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικός στο ματς.

Ο Ελ Αραμπί είχε την πρώτη φάση του β’ μέρους με προβολή από κοντά στο 47′ όπου όμως βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Μέγιερι. Στο 54′ ο Σεμέδο έκανε ένα σουτ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Στο 60ό λεπτό όμως ο Ποντένσε δεν… χαρίστηκε στον Μέγιερι. Μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπουχαλάκη ο Ποντένσε έκανε το σουτ που φάνηκε να βρίσκει και στον Γούτα και κατέληξε στα δίχτυα του Ούγγρου κίπερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 61′, ο Χαρίσης είχε ένα σουτ έξω. Στο 62′ ο Ελ Αραμπί έκανε ένα πολύ ωραίο γύρισμα και ο Σουντανί με καλό τελείωμα από κοντά έκανε το 2-0. Στο 64′ ο Σουντανί είχε ευκαιρία με το σουτ του να απομακρύνεται σε κόρνερ.

Στο 67ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποβλήθηκε για φάουλ με κίνηση των χεριών του πάνω στον Νταβιώτη. Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των παικτών του Ολυμπιακού και τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Στο 69′ το φάουλ του Γκάλο έφυγε έξω. Στο 76′ ο Μανούσος είχε ένα σουτ άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Σουντανί που είχε ένα καλό σουτ λίγο άουτ στο 77′. Στο 92′ ο Γκερέρο είχε ένα σουτ που απέκρουσε ο Μέγιερι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σουντανί (81′ Γκερέρο), Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ελ Αραμπί (70′ Μεριά), Ομάρ, Μασούρας (56′ Λοβέρα), Τσιμίκας και Αβραάμ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Κατράνης, Γούτας, Χαρίσης, Μανούσος (82′ Ρόσα), Γκάλο, Γιακουμάκης, Γαρουφαλιάς, Νταβιώτης (69′ Νταβιώτης), Ρισβάνης και Ταλόχα (76′ Ενσικουλού).

πηγή: gazzetta.gr


Πηγή