Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ολυμπιακός: Για τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο στο Κάουνας -Ρώμη, Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο δείχνουν το δρόμο

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και πάλι να προκριθεί σε Final-4 της Euroleague, για 12η φορά στην ιστορία του, στοχεύοντας στην τέταρτη κούπα του.

Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν το εμπόδιο της Φενερμπαχτσέ στα πλέι οφ της Euroleague σε πέμπτο ματς, στο καυτό «ΣΕΦ», και… έβγαλαν εισιτήρια για το Κάουνας της Λιθουανίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί η καταληκτική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, ο Ολυμπιακός στοχεύει να προκριθεί σε έναν ακόμη τελικό και εν συνεχεία να κατακτήσει την ευρωπαϊκή κορυφή για τέταρτη φορά στην ιστορία του, 29 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι τo φετινό Final Four της EuroLeague θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το Novasports.

Πέρυσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «λύγισε» τη Μονακό στα πλέι οφ, αλλά στα ημιτελικά έπεσε πάνω στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν. Οι Πειραιώτες είδαν τον Μίτσιτς να σκοράρει στην εκπνοή του ματς και να «σκοτώνει» τα όνειρά τους για τίτλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» φαίνονται πιο ώριμοι και έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης, μετά την πρωτιά στην κανονική περίοδο σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό -κατά γενική ομολογία- μπάσκετ που παίζουν.

Το iefimerida.gr υπενθυμίζει τους άλλους τρεις τίτλους της Euroleague που έχουν επάνω τους τη «σφραγίδα» του Ολυμπιακού, με το «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη να είναι πιθανότατα αυτός που έχει αποτυπωθεί περισσότερο από όλα στη μνήμη των φιλάθλων.

Ρώμη, Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο δείχνουν τον δρόμο για το 4ο ευρωπαϊκό

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρώτη του κατάκτηση Euroleague το 1997, στη Ρώμη, με τον «εξωγήινο» Ντέιβιντ Ρίβερς πρωταγωνιστή και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να οργανώνει την ερυθρόλευκη… ορχήστρα.

Αρχικά, απέκλεισε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στον ημιτελικό με 74-65 και στον τελικό διέσυρε τη Μπαρτσελόνα (73-58), με τον Αμερικανό πλέι μέικερ να οργιάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έπος της Κωνσταντινούπολης με μπροστάρη τον Σπανούλη και το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης το 2012 με διαφορετική φιλοσοφία από τα υπόλοιπα χρόνια. Δηλαδή, άφησε στο παρελθόν τα μεγάλα μπάτζετ, τις ακριβές μεταγραφές και τα υπέρογκα συμβόλαια και επέλεξε πιο άπειρους ταλαντούχους αθλητές, με τον Βασίλη Σπανούλη να ηγείται της ομάδας.

Ο «Kill Bill» έκανε… πράγματα και θαύματα στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα του Ναβάρο (68-64), ενώ στον τελικό ήταν αυτός που μοίρασε την ασίστ στον Γιώργο Πρίντεζη για το περίφημο «πεταχτάρι» που γύρισε ένα χαμένο ματς με τους Ρώσους (62-61) και έδωσε στην ομάδα του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς το τρόπαιο μέσα στην Πόλη.

Με αέρα πρωταθλητή στο Λονδίνο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι διατήρησαν τον κεντρικό κορμό της ομάδας, προχωρώντας παράλληλα σε μικρές προσθαφαιρέσεις. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κάνει και πάλι το «θαύμα» της, το 2013 στο Λονδίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, διέσυρε την πανίσχυρη και με ασύλληπτο μπάτζετ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό (69-52) με μεγάλο «όπλο» του την άμυνα.

Στη συνέχεια, στον τελικό, με ένα μοναδικό σόου του Βασίλη Σπανούλη, οι Πειραιώτες φιλοδώρησαν με 100άρα τη Ρεάλ Μαδρίτης και έκαναν ένα τρομερό back-to-back, το οποίο μνημονεύεται ακόμα και 10 χρόνια μετά -και πιθανότατα θα μνημονεύεται για πολλά έτη ακόμα.


Πηγή