Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Λύτρωση με Ελ Αραμπί, ανοικτή η πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League

Ισόπαλο 1-1 έληξε το πρώτο παιχνίδι του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League μεταξύ Ολυμπιακού και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν ένα ακόμη κάζο εντός έδρας, μετά από το 0-4 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, χάρη σε ένα γκολ του λυτρωτή Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε λιγότερο περίπλοκη την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του στα πλέι οφ του Europa League. Και πάλι, ωστόσο, όλα είναι ανοικτά ενόψει της ρεβάνς στη Σλοβακία, καθώς οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, όλα όλα θα κριθούν την επόμενη Πέμπτη (11/8, 21:30) στον επαναληπτικό στην Μπρατισλάβα, όπου οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν, που έκανε το ντεμπούτο του ως προπονητής του Ολυμπιακού, θα πρέπει να δείξουν πολύ καλύτερο πρόσωπο για να βρεθούν εκείνοι στην επόμενη φάση.

Οι… γερόλυκοι Βαλμπουενά (με την ασίστ) και φυσικά ο Μαροκινός φορ με το τέρμα του «έσωσαν» την παρτίδα για τους περσινούς πρωταθλητές Ελλάδας, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Γκριν στο 63′.

Θα μπορούσε να είναι χειρότερα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς για το «εισιτήριο» στα πλέι οφ του Europa League

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει απ’ το ξεκίνημα τη Σλόβαν και στο 7′ έπειτα από ωραία κίνηση του Τικίνιο και «σπάσιμο» της μπάλας, ο Μασούρας που έκανε κίνηση προς την περιοχή των Σλοβάκων πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 11′ ο Τικίνιο βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Τσόβαν έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε, ενώ στο 19′ η Σλόβαν έχασε την πρώτη δική της μεγάλη ευκαιρία, όταν από γύρισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ζμραλ με προβολή σημάδεψε τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Βατσλίκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 23′ ο Μπαρσεγκιάν έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, ο οποίος όμως απέκρουσε.

Η Σλόβαν έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 37′, όταν μετά από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Ζέμερχαλ σούταρε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός με τους Άβιλα και Μασούρα άρχισε να δημιουργεί «ρήγματα» στο αριστερό άκρο της άμυνας των Σλοβάκων, με τον Έλληνα εξτρέμ να σουτάρει δυνατά στο 52′, αλλά να βρίσκει σε… ετοιμότητα τον Τσόβαν που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο γκολκίπερ της Σλόβαν είπε «όχι» και στο 62′ σε κεφαλιά του Μαντί Καμαρά προς την εστία. Ένα λεπτό αργότερα, από λάθος εκτίμηση του Παπασταθόπουλου, ο Γκριν έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε στη γωνία του Βατσλίκ, κάνοντας το 1-0 για τη Σλόβαν, σε μία φάση που ο αρχηγός του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για σπρώξιμο από τον Άγγλο επιθετικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάρλος Κορμπεράν άλλαξε αμέσως τον σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1 με την είσοδο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στο γήπεδο, προκειμένου να προσθέσει εμπειρία στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Στο 79′ ο Γκάρι Ροντρίγκες, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, πλάσαρε ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια του Τσόβαν, για να έρθει στο 86′ ο Ελ Αραμπί και να ισοφαρίσει σε 1-1 με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του πολύπειρου Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Στο 88′, από νέο κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ραμίρες έχασε σημαντική ευκαιρία για να ξαναδώσει προβάδισμα στους Σλοβάκους.

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (69′ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (78′ Γκάρι Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (55′ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (69′ Ελ Αραμπί).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμράλ (85′ Μεντβέντεφ), Κακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (82′ Ραμίρες), Γκριν.


Πηγή