Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
«Οσα έγιναν στο Καπιτώλιο είναι η υπεροχή των λευκών και η προσπάθεια διατήρησης της υπεροχής»

«Οσα έγιναν στο Καπιτώλιο είναι η υπεροχή των λευκών και η προσπάθεια διατήρησης της υπεροχής»

Να επέμβει η δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος για όσα έγιναν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, ζητάει η Μέγκαν Ραπίνο.

Η νικήτρια του Μουντιάλ 2019 με τις ΗΠΑ και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας την ίδια χρονιά, δηλαδή η κορυφαία Αμερικανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου και μία από τις καλύτερες του κόσμου, μίλησε για όσα έγιναν από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ πριν μία εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

«Αυτός ο δολοφονικός όχλος έδειξε τα αληθινά χρώματα της χώρας μας. Πρόκειται για την υπεροχή των λευκών και την προσπάθειά τους να διατηρήσουν αυτή την λευκή υπεροχή. Ας ελπίσουμε πολλοί άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο πραγματικός λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν λάβαμε υπόψιν μας τι είναι πραγματικά η χώρα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει έναν δολοφονικό όχλο όπως αυτός», είπε η Ραπίνο, η οποία ζήτησε από τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της.

«Όλες οι φωνές για ενότητα και πρόοδο δεν μπορούν να γίνουν χωρίς δικαιοσύνη. Αν δεν το τιμωρήσουμε αυτό και δεν το διερευνήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, απλά θα ενθαρρύνουμε να συμβούν περισσότερα. Σε όποιον πιστεύει, λοιπόν, ότι πραγματικά δεν θα έκαναν τίποτα και θα πρέπει να τους δώσουμε συγχώρεση, θα πω ότι δεν πρέπει να κάνουμε λάθος για την πρόθεση. Ήταν μια δολοφονική στιγμή. Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούμε να τους επαναφέρουμε», ήταν τα λόγια της.


Πηγή