Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ούτε ο Μεσογειακός κυκλώνας δεν σταμάτησε τον Παναθηναϊκό

Ούτε η βροχή, ούτε το γκολ του Κριζμάν, ούτε τα ακυρωθέντα τέρματα του Κουρμπέλη λύγισαν τον Παναθηναϊκό! Το πράσινο «τρένο» του Δώνη επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το «5 στα 5»!

Νίκη με ανατροπή. Το έκαναν κι αυτό τα παιδιά του Δώνη. Με τον… Ζορμπά ν’ απειλεί αλλά τους ουρανούς ν’ ανοίγουν όταν πλέον το σκορ είχε γυρίσει υπέρ του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι έκαναν το 5 στα 5 απολύτως δίκαια απέναντι σε έναν πολύ κακό ΠΑΣ. Η ομάδα του Πετράκη πήρε τη μπάλα για να φτιάξει κάτι στο παιχνίδι στο τελευταίο κομμάτι του και το τριφύλλι ισοφαρίζοντας στο 43′ και παίρνοντας το προβάδισμα στο 58′ ούτε χρειάστηκε να αγχωθεί, ούτε να ζοριστεί ιδιαίτερα. Ακόμα ένα κέρδος για τον φετινό Παναθηναϊκό ο τρόπος διαχείρισης μιας κακής κατάστασης και μάλιστα εντός έδρας με γκολ που δέχθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη φάση του αντιπάλου.

Πολλή κουβέντα σήκωσε το πρώτο ημίχρονο για τις αποφάσεις του Τζήλου στο γκολ με το οποίο ο ΠΑΣ προηγήθηκε, αλλά και στη στιγμή που ο Παναθηναϊκός σκόραρε αλλά δεν μέτρησε το δικό του γκολ, μέχρι ν’ απαντήσει… κανονικά ο Χατζηγιοβάνης. Οι πράσινοι από την αρχή κατάλαβαν ότι θα έπρεπε απλά να κάνουν υπομονή για να βρουν χώρο να κινηθούν και ν’ απειλήσουν την εστία του Βελλίδη, από τη στιγμή που οι Γιαννιώτες δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν κάτι άλλο, αφού περίμεναν στο δικό τους μισό γήπεδο. Ο Δώνης στο 16′ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία όταν μόνος από δεξιά δεν έκανε σουτ και του έφυγε το κοντρόλ, για να φτάσουμε στο 23′ και το 1-0 του ΠΑΣ. Ο Κριζμάν φεύγει στην πλάτη του Μαυρομμάτη και καταφέρνει να βγει νικητής από τις μάχες με τον νεαρό αμυντικό, τον Ινσούα και τον Διούδη (πάνω στον οποίο έπεσε στιγμιαία για να καταφέρει να σηκωθεί και να πλασάρει), σουτάροντας σε κενή εστία για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, το τριφύλλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε. Ο Κουρμπέλης πήρε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ο Βελλίδης αρχικά αντιδρά σωστά, ο χαφ του Παναθηναϊκού με τη φόρα του πέφτει πάνω στον πορτιέρε του ΠΑΣ που αδυνατεί να διώξει και η μπάλα ήδη αρχίσει να περνάει την τελική γραμμή, όμως ο Τζήλος αποφάσισε πως έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ. Παρά το γεγονός πως προσωρινά το προβάδισμα της ομάδας του Πετράκη αποσυντόνισε τους πράσινους, βρήκαν λύση στο 43′ με τον Χατζηγιοβάνη να σκοράρει με κεφαλιά – ψαράκι από σέντρα του Κουλιμπαλί για το 1-1!

Το γκολ της ισοφάρισης πριν από την ανάπαυλα ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη για να συνεχίσει την αντίδραση και να ψάξει την ανατροπή δίχως να βγει στο γήπεδο άγχος ή θολωμένο μυαλό. Το έχει πετύχει κι αυτό ο φετινός Παναθηναϊκός. Με σωστό παιχνίδι και σκοπό, έφερε τούμπα το ματς στο 58ο λεπτό, με τη δεύτερη ασίστ του Ουσμάν Κουλιμπαλί στο ματς και το πρώτο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Ο Ιταλός δίχως να έχει φανεί καθόλου σε όλο το ματς μέχρι κι εκείνο το σημείο, βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πλασάρει στην κίνηση και να γράψει το 2-1, παίρνοντας και ψυχολογία με το γκολ που .. τρέφει κάθε επιθετικό, ειδικά στην κακή του μέρα. Το τριφύλλι είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο ΠΑΣ δεν είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει κίνδυνο, με τους Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη να έχουν σωστές τοποθετήσεις σε κάθε μπαλιά που έφτανε σ’ εκείνους. Το ματς είχε πάψει να έχει τη ροή του πρώτου ημιχρόνου και το γεγονός πως οι Γιαννιώτες ανοίχτηκαν – ακόμα κι αν γι’ αυτούς δεν είχε κανένα νόημα – βοήθησε την ομάδα του Δώνη να τρέξει περισσότερο στο χώρο και να παίξει κάπως πιο φυσιολογικά από αυτό που αναγκάστηκε να κάνει στο πρώτο 45λεπτο. Όσο κι αν οι φιλοξενούμενοι προς το φινάλε προσπάθησαν να προκαλέσουν αγωνία σε Παναθηναϊκό και κόσμο, δεν άλλαξε κάτι και επιβεβαιώθηκε το 5×5.

Πηγή:gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή