Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Αντέτζο χάρισε το τρίποντο στη Λαμία

Η Λαμία προηγήθηκε 2-0, όμως ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Αντέτζο, ο οποίος πέτυχε το τρίτο φετινό του τέρμα και χάρισε με το 3-2 ξανά βαθμούς στην ομάδα του. Πρώτος σκόρερ των Βοιωτών, μαζί με τον Μπαράλες, ο 29χρονος στόπερ.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 4-2-3-1 και τον Σαράνοφ στο τέρμα, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά στην άμυνα, τον Ασίγκμπα αριστερά και τους Αντέτζο και Πλιάτσικα στο κέντρο της. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μπλάζιτς και Δημούτσος, ο Καραμάνος δεξιά στην επίθεση, ο Επστάιν αριστερά και ο Μπερτόλιο πίσω από τον Μπαράλες.

Από την πλευρά του, στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Λεβαδειακού, ο Τζουζέπε Σανίνο επέλεξε σύστημα 4-3-3 και τον Επασί στην εστία, τον Τσαμπούρη δεξιά, τον Παντελιάδη αριστερά και τους Ζησόπουλο και Αντιλέχου κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μητρόπουλος, Καραχάλιος και Σουμπίνιο συνέθεσαν τη μεσαία γραμμή και ο Νανγκίς (δεξιά), ο Σαβαντογκό (αριστερά) και ο Μαρκόφσκι βρέθηκαν στην επίθεση.

Με 100% ευστοχία οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν την τύχη να ευστοχήσουν στις δυο πρώτες τελικές ευκαιρίες που δημιούργησαν! Στο 11’ ο Μπερτόλιο σκόραρε για πρώτη φορά με τα «κυανόλευκα», επανερχόμενος στα γκολ στη Super League μετά από 33 μήνες. Ο Βασιλαντωνόπουλος σέντραρε εξαιρετικά από δεξιά, ο Αργεντινός έμεινε αμαρκάριστος από τον αργό Αντιλέχου και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το προβάδισμα έδωσε «φτερά» στους Φθιωτούς, που λίγο αργότερα (24’) είδαν τον έτερο Αργεντινό τους να βρίσκει δίχτυα. Ο Μπαράλες σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, σε μια φάση με πολλαπλά λάθη στην άμυνα του Λεβαδειακού. Ο Καραμάνος περνάει τον Ζησόπουλου, μπαίνει στην περιοχή, πασάρει προς τον Μπαράλες, ο Αντιλέχου βάζει το πόδι του λάθος και τη «στρώνει» στον 31χρονο φορ, που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει εξ επαφής.

Αντίδραση με Νανγκίς για τους Βοιωτούς

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Πλιάτσικα να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί λίγο αργότερα (28’), όμως η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στον Λεβαδειακό στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρά την υψηλή κατοχή (68-32), η Λαμία δεν απέφυγε την παραβίαση της εστίας της στην πρώτη σημαντική φάση της ομάδας του Σανίνο. Ο Παντελιάδης έκανε ωραία προσποίηση και σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ασίγκμπα άφησε αμαρκάριστο τον Νανγκίς, που με πλασέ από κοντά νίκησε τον Σαράνοφ.

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός πίεσε, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αποχώρηση του Μπλάζιτς, που χτύπησε στο γόνατο και φάνηκε να πονάει αρκετά και παραλίγο να γίνει αντικείμενο αποθέωσης ο Γιακουμάκης και κατ’ επέκταση ο… Σανίνο!

Ο Ιταλός πέρασε τον Έλληνα επιθετικό στο 79’ και στο 81’ με κοντινό πλασέ εκείνος ισοφάρισε, «παγώνοντας» το ΔΑΚ.

Ο Αντέτζο είχε τον τελευταίο λόγο

Ωστόσο το δράμα είχε κι άλλες πράξεις για τους θεατές, που τελικά απόλαυσαν ένα παιχνίδι πολύ πιο «γεμάτο» απ’ όσο θα περίμεναν! Με την ισοφάριση στην «πλάτη» ο Καραγκούνης «γέμισε» εύστοχα από δεξιά με φάουλ, ο Αντέτζο νίκησε κατά κράτος τον Φαβάρο και με δυνατή κεφαλιά ξεσήκωσε ξανά τις εξέδρες, κάνοντας το 3-2!

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αντιδράσουν, δίχως όμως αποτέλεσμα κι έφυγαν από το γήπεδο με το «κρίμα», αφού έφτασαν αρκετά κοντά στην «επιστροφή» μετά το πολύ κακό πρώτο μέρος.

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Μπλάζιτς (57’ Σκόνδρας), Δημούτσος, Μπερτόλιο (79’ Οσμάν), Καραμάνος, Επστάιν (69’ Καραγκούνης), Μπαράλες

Λεβαδειακός (Τζ. Σανίνο): Επασί, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου (66’ Φαβάρο), Μητρόπουλος (79’ Γιακουμάκης), Νανγκίς, Καραχάλιος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (69’ Στανόγεβιτς), Μαρκόφσκι

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή