Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο αντίκτυπος στην αγγλική οικονομία από την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας έσπασε «κατάρα» δεκαετιών στο ματς με την Κολομβία, παίρνοντας την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα «τρία λιοντάρια» είναι πλέον στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία και τα όνειρά τους φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Η πορεία της ομάδας, πάντως, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγγλική οικονομία, όπως αναφέρει το Κέντρο Έρευνας Λιανεμπορίου (Centre for Retail Research).

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το CRR, η πρόκριση επί της Κολομβίας στα πέναλτι έδωσε μια ισχυρή ώθηση της τάξης των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην οικονομία της χώρας, λόγω της καταναλωτικής έξαρσης που παρατηρείται ως απόρροια της ευτυχίας που επικρατεί στο κοινό για την πρόκριση της ομάδας.

Και το ποσό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου, μπορεί να φτάσει στα 3 δισ. ευρώ σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό της 15ης Ιουλίου!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Κέντρο στην έρευνά του, θέλοντας να δώσει έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η Αγγλία στη διοργάνωση, «κάθε γκολ που θα σημειώνει από δω και στο εξής η Αγγλία θα αξίζει 187,2 εκατ. ευρώ για τους λιανοπωλητές και επιπλέον 37,6 εκατ. ευρώ για τις παμπ, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια».

Πάμε να δούμε τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του Κέντρου Έρευνας Λιανεμπορίου, σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία της χώρας η πορεία της Αγγλίας στο Μουντιάλ.

  • 23,6 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν τον αγώνα με την Κολομβία στο ITV.
  • 30 εκατ. αναμένεται να δουν τον αγώνα με την Σουηδία για τα προημιτελικά στο BBC.
  • Σε περίπτωση που η Αγγλία φτάσει στον τελικό, εκτιμάται ότι θα ξοδευτούν: 272 εκατ. ευρώ σε φαγώσιμα και 336 εκατ. ευρώ σε ποτά
  • Ήδη έχουν ξοδευτεί 218,6 εκατ. ευρώ σε παμπ, εστιατόρια και καφέ, ποσό που αναμένεται να εκτοξευτεί στα 552,7 εκατ. ευρώ αν η Αγγλία πάει στον τελικό.
  • Κατά τη διάρκεια του τουρνουά η Tesco υπολογίζει να διαθέσει 140 εκατ. μπουκάλια και κουτιά μπύρας, 60 εκατ. συσκευασίες πατατάκια και 2 εκατ. πίτσες.
  • 75.000 τηλεοράσεις μεγάλων διαστάσεων και 20.000 σημαίες θα πουληθούν αν η Αγγλία συνεχίσει στη διοργάνωση.
  • Η πώληση οπωροκηπευτικών στo δίκτυο καταστημάτων της Asda παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 40%.
  • Η Asda υπολογίζει ότι θα διαθέσει 3 εκατ. λίτρα μπύρα μέχρι το τέλος του τουρνουά.
  • Στα 3 δισ. ευρώ προσδιορίζεται ο οικονομικός αντίκτυπος που θα έχει το Μουντιάλ της Ρωσίας στην αγγλική οικονομία αν η Αγγλία φτάσει στον τελικό.

localStorage.clear();


Πηγή