Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο Αστέρας έλαμψε κόντρα στην ΑΕΛ

Ντεμπούτο με το… δεξί έκανε ο Γιώργος Παράσχος στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Με γκολ του Νίκου Καλτσά στο 55΄ και του Μιχάλη Μανιά στο 90΄, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 της ΑΕΛ στο «Θ. Κολοκοτρώνης», για την 11η αγωνιστική της Super League και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο τρέχον πρωτάθλημα και πρώτη μετά από δύο μήνες (η προηγούμενη ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης).

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Αστέρας, στο ντεμπούτο του Παράσχου, είχε κίπερ τον Παπαδόπουλο, τετράδα άμυνας με Κώτσιρα, Ματρικάρντι, Τριανταφυλλόπουλο και Κυριακόπουλο και στο κέντρο Μουνάφο και Βαλιέντε. Επιτελικός ο Τόνσο, άκρα επίθεσης με Καλτσά και Ρόλε και φορ ο Μανιάς.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Η ΑΕΛ είχε Κρίστινσον πορτιέρο, άμυνα με Γρομητσάρη, Ζίζιτς, Γκόλια και Χούμπτσεβ, εξάρι τον Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς και Χοξάλι τα εσωτερικά χαφ και ο Πίτι επιτελικός πίσω από τους Ντέλετιτς και Νούνιτς.

Ο Κρίστινσον κράτησε… μόνος του, αλλά όχι και στα 90′

Οι Αρκάδες μεσοεπιθετικά ήταν ανώτεροι και με ορισμένες καλές φάσεις στο α’ μέρος, όμως η ΑΕΛ είχε Κρίστινσον και καλή αμυντική εικόνα, ενώ ο ρέφερι του αγώνα δεν έδωσε και ένα πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Στο 12ο λεπτό ο Ισλανδός κίπερ σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μανιά. Λίγο μετά υπήρξε επαφή με χέρι στην περιοχή των «βυσσινί», που δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με Μανιά και Κυριακόπουλο, όμως είτε έβγαλε την μπάλα ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, είτε επενέβησαν αμυντικοί της.

Ο Αστέρας μετουσίωσε την ανώτερότητά του σε γκολ στο 55′. Μία σέντρα του Κώτσιρα, σε φάση όπου μετείχε ο Ρόλε. βρήκε το κεφάλι του Καλτσά, που σκόραρε ανενόχλητος με κάκιστη αντίδραση της άμυνας της ΑΕΛ. Στο 70′ ο Τόνσο είχε ένα σουτ στο δοκάρι. Στο 80′ ο Μπαργκάν είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 89′ ήρθε το 2-0 από τον Μανιά, μετά από εξαιρετική ενέργεια και μπαλιά του Κώτσιρα. Πολύ λίγο μετά ο Μανιάς έχασε πάλι τετ-α-τετ, στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρόλε (60′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς (84′ Άνχελ Μαρτίνεζ Ορτέγκα), Τόνσο, Ματρικάρντι και Μανιάς (92′ Μαρκ Φερνάντεθ)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι Μεντίνα (67′ Σουάντ), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Νούνιτς (84′ Κούνιτς), Γρομητσάρης, Φατιόν και Χοξάλι (72′ Μπαργκάν)

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή