Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο Βλαχοδήμος με την Μπενφίκα σταμάτησε τον ΠΑΟΚ

Όταν τον προηγούμενο χειμώνα η Μπενφίκα έδινε κάτι παραπάνω από 2,4 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δόθηκε ένα τέτοιο ποσό για έναν παίκτη που δεν θα λογίζεται βασικός, δεδομένου ότι δεν θα πήγαινε εκείνη την περίοδο στη Λισαβόνα, αλλά αυτό το καλοκαίρι. Η απάντηση δόθηκε στα παιχνίδια των προκριματικών του φετινού Champions League, εκεί όπου ο 24χρονος γκολκίπερ συνέβαλε καθοριστικά για την πρόκριση στους ομίλους.

Οι «αετοί» παρακολουθούσαν στενά τον Όντι στο δεύτερο μισό της περασμένης Super League, πείστηκαν ακόμη περισσότερο ότι άξιζε να πάρει την ευκαιρία του και ο Ρούι Βιτόρια του εμπιστεύθηκε τα γάντια του βασικού, καθώς έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της νέας σεζόν. Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην πορτογαλική πρωτεύουσα, «κλείδωσε» τη θέση του βασικού, όντας ένας καθοριστικός παράγοντας για το αήττητο της ομάδας του μέχρι στιγμής σε Ευρώπη και Πορτογαλία.

Το αποκορύφωμα στις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του με την Μπενφίκα, ήρθε με τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί όπου ήρθε ο θρίαμβος για τους Πορτογάλους με νίκη 1-4. Ο διεθνής με τη Γερμανία σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες, έδωσε και ένα από τα highlights του ματς, όταν στο 35ο λεπτό έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ μια δυνατή κεφαλιά του Μάτος.

Ο Βλαχοδήμος γνώρισε την αποθέωση τόσο από την ίδια του την ομάδα όσο και από τους οπαδούς της, την ίδια ώρα που στον αντίποδα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ζούσε τη χειρότερη βραδιά του κάτω από τα γκολπόστ του «δικεφάλου». Είναι χαρακτηριστικά κάποια από τα tweets που δημοσιεύτηκαν για τον Όντι, με αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις να είναι ένα μίνι βίντεο με την… απογείωση μιας γάτας. Σαφής η παραπομπή του αιλουροειδούς για τον «αίλουρο» 24χρονο, που είναι και ο πιο μεγάλος σε ηλικία τερματοφύλακας των «αετών», με τον Μίλε Σβίλαρ (βασικός πέρσι) να είναι 19 και τον Μπρούνο Βαρέλα 23.

localStorage.clear();


Πηγή