Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Ο Εμπαπέ έστειλε τον Μέσι σπίτι του

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν αυτό ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της φάσης των 16, με τους «τρικολόρ» να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση με σκορ 4-3.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους, με τον Γκριεζμάν να «προειδοποιεί» στο 9ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο δοκάρι του Αρμάνι, και τελικά να σκοράρει τέσσερα λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Εμπαπέ από τον Ρόχο.

Αν και πίσω στο σκορ, οι Αργεντίνοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, όμως μετά το πρώτο ημίωρο ανέβασαν ρυθμούς, και η ισοφάριση ήρθε στο 41’, όταν ο Ντι Μαρία βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και εκτόξευσε έναν «κεραυνό», με τον Γιορίς να αδυνατεί να αντιδράσει.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι Αργεντίνοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά τυχερό, με την μπάλα να αλλάζει πορεία από το πόδι του Μερκάδο μετά από σουτ του Μέσι και να μπερδεύει τον Γιορίς.

Όμως κάπου εκεί οι Γάλλοι… σοβαρεύτηκαν και ξεκίνησαν μία αντεπίθεση διαρκείας. Στο 57’ ισοφάρισαν σε 2-2 με εντυπωσιακό σουτ του Παβάρ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, στο 64’ ο Εμπαπέ «χόρεψε» την άμυνα της Αργεντινής και πλάσαρε τον Αρμάνι για το 3-2, ενώ στο 69’ και πάλι ο Εμπαπέ έγραψε το 4-2 με πλασέ.

Οι Αργεντίνοι προσπάθησαν και πάλι να βγάλουν αντίδραση, και κατάφεραν να μειώσουν σε 4-3 με τον Αγουέρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως αυτό ήταν όλο, κι έτσι η Γαλλία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του φετινού μουντιάλ, ενώ το συγκρότημα του Λιονέλ Μέσι πηγαίνει… σπίτι του.

Russia Soccer WCup France Argentina APTOPIX Russia Soccer WCup France Argentina APTOPIX Russia Soccer WCup France Argentina

localStorage.clear();


Πηγή