Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Ιγκουαΐν παίρνει την «καταραμένη» φανέλα της Μίλαν με το 9

Η φανέλα με το νούμερο 9 έχει εξελιχθεί σε… κατάρα τα τελευταία χρόνια για τη Μίλαν, αφού όποιος τη φόρεσε απέτυχε να προσφέρει τα αναμενόμενα στους «Ροσονέρι». Τη φανέλα αυτή φέτος θα τη φορά ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος πάντως δε φοβάται το… γρουσούζικο 9 της Μίλαν.

Τη χρονιά 2012/13 τη φανέλα αυτήν την είχε ο Βραζιλιάνος Αλεσάντρε Πάτο, που αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερα ματς χωρίς να σκοράρει. Την επόμενη χρονιά κανείς δεν είχε το «καταραμένο» νούμερο, ενώ τη σεζόν 2014/15 τη φόρεσαν δύο παίκτες: ο Φερνάντο Τόρες (ένα γκολ σε 10 αγώνες) και ο Ματία Ντέστρο (τρία γκολ σε 15 αγώνες). Ακολούθησε την επόμενη χρονιά ο Λουίς Αντριάνο, που σε 26 αγώνες πέτυχε μόνο τέσσερα γκολ.

Πέρυσι τη φανέλα με το 9 τη φόρεσε ο Πορτογάλος Αντρέ Σίλβα, που στοίχισε στη Μίλαν 40 εκατ. ευρώ, όμως πέτυχε μόλις δύο γκολ σε 24 αγώνες στο Campionato. Ο μόνος παίκτης με το 9 που είχε μία αξιοπρεπή πορεία τα τελευταία χρόνια ήταν πρόπερσι ο Τζανλούκα Λαπαντούλα, που πέτυχε 8 γκολ σε 27 εμφανίσεις, όμως στο τέλος της χρονιάς δόθηκε δανεικός στην Τζένοα.

«Έχω ήδη φορέσει αρκετές βαριές φανέλες, επομένως η φανέλα με τον αριθμό 9 εδώ δεν είναι πρόβλημα», είπε ο Ιγκουαΐν, που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γιουβέντους. «Με κάνει περήφανο. Είναι μία θαυμάσια πρόκληση για την καριέρα μου. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να δείξω ότι ο σύλλογος είχε δίκιο που επένδυσε σε μένα», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 

localStorage.clear();


Πηγή