Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο κορονοϊός «χτυπά» και διοργανώσεις της UEFA, με κλειστές εξέδρες η Serie A

Ο κορονοϊός «χτυπά» και διοργανώσεις της UEFA, με κλειστές εξέδρες η Serie A

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μιλάνο, καθώς η Ιταλία μετρά ήδη τέσσερις νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη να ελέγξουν το ξέσπασμα στα βόρεια της χώρας. Τα κρούσματα του ιού στη γειτονική χώρα είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Και οι τέσσερις νεκροί από τον COVID-19 στην Ιταλία ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι Αρχές της χώρας, ωστόσο αυτό δεν καθησυχάζει ιδιαίτερα την πλειοψηφία του κόσμου. Μάλιστα, ένας από τους τομείς που αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά, είναι αυτός του ποδοσφαίρου, με ήδη τέσσερα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής να αναβάλλονται, όλα στα βόρεια της χώρας: σε Μιλάνο, Τορίνο, Μπέργκαμο και Βερόνα.

Ωστόσο, φαίνεται πως τα ματς Ελλάς Βερόνα – Κάλιαρι, Τορίνο – Πάρμα, Αταλάντα – Σασουόλο και Ίντερ – Σαμπντόρια να αναμένεται πως δεν θα είναι τα μοναδικά που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης, ο κορονοϊός στην Ιταλία ίσως επηρεάσει και τις διοργανώσεις της UEFA και ιδίως το Europa League, καθώς η Λουντογκόρετς ζήτησε άμεση απόφαση για το ματς της Πέμπτης (27/02) με την Ίντερ για τους «32» της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι Βούλγαροι ενημέρωσαν επίσημα την UEFA το μεσημέρι της Κυριακής (23/02) πως επειδή περιμένουν και 600 οπαδούς να κάνουν το ταξίδι στο Μιλάνο για τον επαναληπτικό των «32», καλό θα ήταν να έχουν γίνει γρήγορα όσα απαιτούνται για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του ματς.

Επίσης, καθόλου καθησυχαστική δεν εμφανίστηκε και η Εβελίνα Κρίστιλιν, μέλος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA. Όπως είπε η Ιταλίδα παράγοντας, «η λύση που προκρίνεται, είναι να γίνει το ματς Ίντερ – Λουντογκόρτς όπως αυτά της Serie A, δηλαδή με κλειστές εξέδρες. Τα διεθνή παιχνίδια δεν μπορούν να σταματήσουν. Ωστόσο, το να γίνουν χωρίς κόσμο είναι αρκετά πιθανό».

Ζήτημα μπορεί να υπάρξει και με τον αγώνα της Γιουβέντους κόντρα στη Λυών, στη Γαλλία, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League. Ωστόσο, για το ματς της Τετάρτης (26/02) τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι λιγότερο ρευστά.

Όσον αφορά τη Serie A, οι λύσεις που εξετάζονται, είναι αρκετές. Ωστόσο, οι περισσότεροι προτείνουν να γίνονται οι αγώνες χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες των γηπέδων. Το σίγουρο είναι πως η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται σε εγρήγορση και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.


Πηγή