Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ο Μέσι άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει στο Μουντιάλ του 2026 με την Αργεντινή

Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, δεν έχει μπει στη διαδικασία να σκεφτεί από τώρα το μέλλον του στην ομάδα, πέρα απ’ το Copa America του επόμενου έτους, όπου θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα του σε έναν δεύτερο διαδοχικό ηπειρωτικό τίτλο στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 36χρονος άσος είπε νωρίτερα φέτος ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, όπου οδήγησε την Αργεντινή στον τρίτο της τίτλο, πιθανότατα θα ήταν το τελευταίο του.

Τώρα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά και τονίζει πως απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του με την Αργεντινή.

«Όσο νιώθω καλά και μπορώ να συνεχίσω να αποδίδω, θα το κάνω. Θα συνεχίσω να παίζω με την Αργεντινή. Το μόνο που σκέφτομαι σήμερα είναι να πάω στο Copa America και να μπορέσω να παίξω σε αυτό» είπε ο Μέσι στο ESPN.

«Τότε ο χρόνος θα δείξει αν θα είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή όχι. Θα είμαι σε ηλικία (39) που λογικά δεν μου επέτρεπε να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαινόταν ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα αποσυρόμουν. Τώρα θέλω να είμαι με την ομάδα περισσότερο από ποτέ. Βιώνουμε μια ιδιαίτερη στιγμή, θέλω να την απολαύσω στο έπακρο, χωρίς να σκέφτομαι δύο ή τρία χρόνια μπροστά, που για το ποδόσφαιρο είναι πολλά».

Ο 8 φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει γλυκόπικρες αναμνήσεις από την τελευταία φορά που το Copa America διεξήχθη επί αμερικανικού εδάφους, κατά την εκατονταετηρίδα του 2016, όπου η Αργεντινή έφτασε στον τελικό αλλά έχασε στα πέναλτι από τη Χιλή.

Ήταν ο τρίτος συνεχόμενος τελικός που η Αργεντινή είχε χάσει με τον Μέσι ως αρχηγό, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και το Copa America του 2015, προτού οδηγήσει τη χώρα του στον τίτλο το 2021.

Στη συνέχεια, οι Νοτιοαμερικανοί κέρδισαν τη Finalissima του 2022 εναντίον της Ιταλίας, προτού νικήσουν και τη Γαλλία στα πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από ένα χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ίσως τα πάμε καλά στο Copa America και όλα θα είναι ιδανικά για να συνεχίσω. Ίσως όχι. Είναι δύσκολο», πρόσθεσε ο Μέσι. «Το να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής με άλλαξε, με ηρέμησε, γνωρίζοντας πλέον ότι στη δουλειά μου πέτυχα τα πάντα».

Στο Copa America του προσεχές καλοκαιριού θα συμμετέχουν 6 φιλοξενούμενες ομάδες απ’ την CONCACAF, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Μεξικού.


Πηγή