Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Μο Σαλάχ αντιδρά στην εξαγωγή γατών και σκύλων από την Αίγυπτο

Την εξαγωγή 4.000 γατών και σκύλων έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη υπουργός Εξωτερικών της χώρας, αλ-Μασρί αλ-Γιουμ. Μια απόφαση που έχει βρει πολλούς πολέμιους τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός αυτών.

Ένας από αυτούς που έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού αστέρα της Αιγύπτου, του Μοχάμεντ Σαλάχ. Σύμφωνα με το BBC, ο άσος της Λίβερπουλ φοβάται ότι από τις 2.400 γάτες και τους 1.600 σκύλους που θα βγάλει στο εξωτερικό η χώρα του, τα περισσότερα θα γίνουν.. φαγητό.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

«Οι γάτες και τα σκυλιά δεν θα εξαχθούν οπουδήποτε, κάτι που δεν θα συμβεί και δεν πρόκειται να συμβεί», έγραψε στο Twitter ο Σαλάχ, ο οποίος «ανέβασε» και μια φωτογραφία του με τις δύο σιαμαίες γάτες που έχει ως κατοικίδια.

Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων αντέδρασαν με οργή στην απόφαση, με πολλούς να ζητούν να τελειώνει αυτή η πρακτική.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου είπε μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων ότι τα ζώα έχουν όλα εμβολιαστεί εναντίον ασθενειών και πως θα εξαχθούν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Πάντως, οι Αρχές δεν εξήγησαν σε ποια χώρα και σε τι αριθμούς θα εξαχθούν οι γάτες και οι σκύλοι.

localStorage.clear();


Πηγή