Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο Ολυμπιακός 2-0 τον ΠΑΟΚ, θα παίξει για το νταμπλ στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός 2-0 τον ΠΑΟΚ, θα παίξει για το νταμπλ στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ

Τα γκολ των Μασούρα και Καμαρά έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Στον πρώτο ημιτελικό, στην Τούμπα, είχαν συμβεί… παλαβά πράγματα και τελικά οι Θεσσαλονικείς είχαν επικρατήσει με 3-2 και κατέβηκαν στον Πειραιά με το προβάδισμα. Έφυγαν από εκεί, όμως, χωρίς το εισιτήριο για τον τελικό… Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήλεγχε την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο αυτή του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε με τους Μασούρα και Καμαρά, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου, όπου θα διεκδικήσει το νταμπλ με αντίπαλο την ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα απέκλεισε τον Άρη.

Στα προηγούμενα φετινά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες είχαμε δει καλό ποδόσφαιρο. Είτε και από τις δύο, είτε από τη μία. Κάτι καλό βλέπαμε πάντως. Τώρα, είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν υπήρχε ουσιαστικά ούτε μία αξιοσημείωτη φάση, μέχρι την ευκαιρία του Μασούρα στο 43ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγηθεί εκεί αλλά δεν το έκανε, κάτι που μάλλον ήταν δίκαιο με βάση όσα δείξει ως τότε. Κακές ενέργειες, κακές ιδέες, καμία σχέση γενικά με ό,τι είχαμε δει ως τώρα. Οχι ότι ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, έδειξε κάτι δημιουργικά, ένα σουτ του Λημνιού είχε να επιδείξει μόνο, αλλά δεν το χρειαζόταν κιόλας, αφού και το 0-0 μια χαρά ήταν μετά τη νίκη (3-2) στο πρώτο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, η κατάσταση βελτιώθηκε, τουλάχιστον για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πλησίασε στο γκολ στο 59′ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης και τελικά το πέτυχε στο 65′, όταν ο Καμαρά σέντραρε και ο Μασούρας με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ήταν η στιγμή που τα δεδομένα άλλαξαν αφού πλέον αυτός που είχε σκορ πρόκρισης ήταν ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ να είναι υποχρεωμένος να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ. Αυτό που θα μπορούσε να πετύχει στο 83′ με τον Βαρέλα αλλά ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση, για να ακολουθήσει στην εξέλιξη της φάσης αντεπίθεση των ερυθρόλευκων και μεγάλη ευκαιρία του Ελ Αραμπί.

Μικρό το κακό για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια πως λίγες στιγμές μετά, στο 85′, έφτασε στο 2-0 με τον Καμαρά μετά τη συνεργασία του με τον Φορτούνη και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (42′ Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (80′ Καφού), Ελ Αραμπί (88′ Χασάν), Λοβέρα (46′ Ραντζέλοβιτς).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73′ Μπίσεσβαρ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (73′ Στοχ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (62′ Λάμπρου), Άκπομ (62′ Σφιντέρσκι), Τζόλης (62′ Ροντρίγκο).


Πηγή